Közélet

2020.07.02. 14:06

Önkormányzati rendészet alakult Győrben

Ezentúl Győri Önkormányzati Rendészet néven működik tovább a Közterület Felügyelet és Mezei Őrszolgálat, amely külsejében megújulva még határozottabban lép fel a szabálytalankodókkal és az illegális szemetelőkkel szemben.

Gyurina Zsolt

Fotó: Huszár Gábor

Pénteken döntött a közgyűlés, ezentúl a közterület-felügyelet helyett önkormányzati rendészet működik Győrben. Csütörtökön sajtótájékoztatón mutatták be az új szervezetet. Ezen Radnóti Ákos alpolgármester elmondta, hogy a rendészek új egyenruhát, logót, sapkát kaptak, felszerelésük a gázspray mellett gumibottal, bilinccsel bővült és 0-24 órában dolgoznak.

Mint kifejtette, a külsőségeken túl a lényeg a hatékonyság fokozásában van: a legtöbb probléma talán a zugszeméttel van, ennek eltűntében is segíthetnek a rendészek. Ennek érdekében akit illegális hulladékelhelyezésen érnek, a törvényben meghatározott legmagasabb összegre, 50 ezer forintra büntetik.

Tavaly közel ezer szemetelőt büntettek meg a hatóság emberei, míg 2014-ben ez a szám még száz alatt volt. Elhangzott, hogy Dézsi Csaba András polgármester célként jelölte meg, hogy másfél éven belül Győr legyen a legtisztább magyarországi város.

Fotó: Huszár Gábor

Truka István intézményvezető elmondta, hogy Dézsi Csaba András polgármester úr elvárásnak megfelelően zéró toleranciát hirdettek a szemetelőkkel szemben. Időről időre tematikusan ellenőriznek.

A zöldterületek védelmét kiemelten fontos, fellépnek a mozgáskorlátozott parkolókban jogosulatlanul megállókkal szemben, rendszeresen ellenőrzik a belvárosi rakodási területeket, szorosan együttműködve a társszervekkel, mint a rendőrséggel, vagy a Győr-Szol-lal.

Végezetül elhangzott, hogy jelenleg 27 felügyelő járja a várost kilenc gépkocsival, és az állomány az idén még hat emberrel bővül.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában