50. évforduló

2020.06.21. 16:40

Aranymisés lett Benkovich Ferenc, az építő plébános Győrben – fotók

Papi szolgálatának 50. évfordulóját ünnepelte aranymisével vasárnap Benkovich Ferenc, a győri Szentlélek-templom plébánosa. Az atya nevéhez számos meghatározó egyházi intézmény létrehozása fűződik.

Gülch Csaba

Fotó: Huszár Gábor

Benkovich Ferenc pápai prelátus, a Szentlélek-templom plébánosa fél évszázada szolgálja Istent, ebből harminchét év Győrhöz köti. Az atyát 1970. június 18-án szentelték pappá. Szolgálatát Nyúlon kezdte segédlelkészként, majd püspöki levéltárosként, szentszéki jegyzőként, püspöki szertartóként és titkárként, helyettes irodaigazgatóként, püspökvári gondnokként és püspöki irodaigazgatóként tevékenykedett.

Az általa épített Szentlélek-templom plébánosának 1987-ben nevezték ki. Nevéhez fűződik az Apor Vilmos Katolikus Iskolaközpont létrehozása, valamint a győri Szent Anna Otthon és a győrújbaráti Apor Üdülőház és Lelkigyakorlatos Ház, valamint egy újabb idős otthon alapítása és megépítése is. Mindezekért és töretlen szolgálatért adott hálát aranymiséjén paptársai és hívei körében Benkovich Ferenc.

Továbbiak a Kisalföld napilap hétfői számában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában