Közélet

2020.05.15. 18:56

Ungár Péter: a győriek is figyeljék, hogy változik-e a törvény

kisalfold.hu

Semjén Zsolt miniszterelnök helyettes nemrég benyújtott törvényjavaslata alapján az iparűzési adó egy része átcsoportosítható a megyékhez a városoktól, amit azóta Gulyás Gergely miniszter azzal egészített ki, hogy ez a megyei jogú városokra és a fővárosra nem vonatkozik – idézte fel Ungár Péter, az LMP országgyűlési képviselője, aki Győrben tartott sajtótájékoztatót pénteken. A képviselő arra hívta fel a figyelmet, hogy az eredeti törvényszöveg még nem módosult. Kiemelte, a városnak óriási problémát okozna, ha ezt a bevételt átcsoportosítanák a megyére.

„Azt kell látni, hogy azok akik az önkormányzatoktól vesznek el forrásokat, azok az emberektől veszik el azt, hisz ezekből a pénzekből finanszírozza a város a szociális rendszerét, az utakat, járdákat. Korábban a miniszterelnök kijelentette, hogy nem azt kell nézni amit mond, hanem azt amit csinál. Mi így fogunk tenni és erre kérjük a győrieket is” – mondta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában