Gyermeknapi kívánságok a megyéből

2020.05.30. 07:00

Tíz kisgyerek kívánságát váltottuk valóra – Videókon, fotókon a lurkók felejthetetlen élményei!

Nem telhet el egy gyereknap sem valóra vált álmok nélkül. Még akkor sem, ha idén nélkülözni kell az óriási ugrálóvárakat, koncerteket, a közösségi élményeket. Helyette inkább az egyéni kérések felé irányítottuk a figyelmünket.

Pozsgai-Mészely

Fotó: Huszár Gábor

Fotó: HUSZAR GABOR

Megható volt az a sok levél, ami szerkesztőségünkhöz érkezett, tele olyan kívánságokkal, amiket egytől-egyig szívesen teljesítettünk volna. Igaz, ötöt ígértünk, de sikerült megdupláznunk az őszinte mosolyok számát. A héten tíz kisgyerek gyereknapi kívánságát váltottuk valóra. Nyújtottunk a Győri Balettnél, mókáztunk a Futurában, kezünkbe vettük Old Shatterhand Henry-karabélyát, traffipaxszal megmértük ki milyen gyorsan tud futni, láttunk táncoló robot rendőrt, kiderítettük, miért csukódik be menet közben a mozdony visszapillantó tükre és egészen Veszprémig elvonatoztunk. Minden gyereknek azt kívánjuk, hogy az idei gyereknap se teljen el hangos kacagás, mókázás, öröm nélkül, s akiknek a kívánságát most nem teljesítettük, azok se csüggedjenek, jövőre ismét lehet próbálkozni.

Heidi betáncolta magát a balettművészek szívébe

Mindössze ötéves, de nagyon határozott elképzelései vannak a jövőjét illetően a győri Garrido Szabó Inés Heidinek. Táncolni szeretne. A középső csoportos kislány azt kívánta gyereknap alkalmából, hogy megnézhesse kedvenceit, a Győri Balett művészeit próba közben, s hogy egy igazi balettművésszel nyújthasson együtt.

Kara Zsuzsanna balettművész, próbavezető örömmel teljesítette Heidi kívánságát, meghívta őt a GisL próbájára, ahol a kislány maga is lehetőséget kapott arra, hogy megmutassa a tudását.

– Nagyon élveztem ezt a napot – mondta lapunknak mosolyogva Heidi. – A táncosok nagyon kedvesek voltak és Zsuzsa néni is azt mondta, hogy ügyes vagyok. Nagyon szeretek táncolni. Szeretem a zenét, zenére táncolni és érezni közben az örömöt – fogalmazta meg érzéseit a balett-táncos kislány.

Bendegúz a Futurában táborozik

Már nagyon várja, hogy a kis pajtásaival a mosonmagyaróvári Futurában, Magyarország legnagyobb interaktív játszóházában táborozhasson a nyári vakációban. A harmadikos Vajda Bendegúz álma valóra válik.

A Bolyai-iskola harmadikosa kívánt egyet, s mi teljesítettük gyermeknapi álmát: egy nyári tábort azt interaktív élményközpontban. Az egyhetes táborozásról szóló utalványt Horváthné Pákozdi Emese intézményvezető adta át az édesanyjával, Szekeres Szilviával érkező kisfiúnak.

– Az utóbbi időben már nagyon sokat voltam otthon egyedül, és éreztem, hogy ez már nem jó. Ki akartam mozdulni, a barátaimmal együtt lenni. Nagyon megörültem, amikor az öt közé választottak, akiknek a kívánságát teljesítik – avatott be a kisdiák, hogy miért is szeretett volna egy futurás tábort.

– Nagy öröm és elismerés számunkra, hogy valakinek az a kívánsága, hogy hozzánk látogasson el, így boldogan teljesítettük ezt a vágyat. Bendegúzt a négy héten keresztül zajló táboraink első turnusára várjuk. Ezekre óriási az igény, szinte a meghirdetésük napjaiban valamennyi helyet lefoglaltak – hangsúlyozta Horváthné Pákozdi Emese.

Ragyogó szempár fürkészi a vonatokat

Horváth Bálint legkedvesebb időtöltése a vonatok nézése, valamint a vonaton való utazás. „Szüleim segítségével hetente többször is kimegyek a vasútállomásra, hogy ott megfigyelhessem az elsuhanó vonatokat. Szívesen veszek részt vonatos kirándulásokon és szeretem a vonatos meséket is. Kedvencem a Chuggington pályaudvar. Ha kívánhatnék egyet, akkor az az lenne, hogy felülhessek egy vonatra, amely Veszprém felé megy és megtekinthessem a vonatvezető fülkéjét is. Nagyon régi vágyam ez” – írták levelükben az autista kisfiú szülei.

Bálint öröme, amikor végre beléphetett a mozdony vezetőfülkéjébe, leírhatatlan. Csak úgy ragyogtak csoda kék szemei. A cingár kisfiú minden mozdulatát elleste a mozdonyvezetőnek, az volt az érzésem, hogy akár egyedül is képes lett volna elrobogni a hatalmas dízellel. A MÁV jóvoltából az utastérben foglalt mégis inkább helyet és édesanyjával közösen elutaztak Veszprémbe, ő pedig végig figyelhette a közvetlenül előttük haladó piros mozdonyt.

Bálint megizzasztotta a tapasztalt mozdonyvezetőt

Aki szereti a vonatokat, általában mindent tud vagy tudni akar róluk. Így van ezzel a 14 éves Pintér Bálint is, aki lapunknak írt levelében konkrét mozdonytípust is megnevezett, ekkor már sejtettük, hogy komoly szakértővel lesz dolgunk.

A MÁV győri pályaudvarán nagy izgalommal várta az S10 vonat érkezését, s amint lehetett, már sorolta is kérdéseit Horváth Zsolt mozdonyvezetőnek. Szám szerint 13 kérdéssel készült Bálint, s bár a mozdonyvezető egy-egy válasz előtt nagyot sóhajtott, minden kérdésre maximális, kielégítő választ adott a vonatokért rajongó kiskamasznak. Így már tudja, hogy mi a különbség egy FLIRT motorvonat vezetése és egy villanymozdony vezetése között, hogy körülbelül 5000 lóerős a szerelvény, s hogy az időnként megszólaló csilingelő hang a mozdonyvezető éberségét ellenőrzi.

Példaképével találkozott

Garrido Szabó Rodrigó Andrés 10 éves, komoly fiatalember, határozott célokkal, tervekkel. Orvos szeretne lenni és imádja a statisztikát, példaképe pedig dr. Dézsi Csaba András, Győr polgármestere. Rodrigó levelében azt kérte, hogy megnézhesse belülről a kórházat, de erre jelen körülmények között nem volt lehetőség. A másik kérést viszont örömmel teljesítette a polgármester, vendégül látta otthonában a fiút és bemutatta neki Gerzsont, Pankát, a teknősbébiket és az egyre szaporodó állatsereg többi tagját.

De mielőtt erre sor került volna, dr. Dézsi Csaba András polgármester meglepetéssel várta Rodrigót a városházán. Keveseknek adatik meg az, hogy egy igazi ritkaságot, történelmi emléket tarthassanak a kezükben. Rodrigó már elmondhatja magáról, hogy 10 évesen lehetősége volt kézbe venni Old Shatterhand híres Henry-karabélyát. Rodrigó, miután körbenézett a városházán, a polgármesteri autóval utazott madárnézőbe. Mint mondta, hatalmas élmény volt számára ez a nap, eddig is felnézett a polgármesterre, de most már minden vágya, hogy neki is annyi állata legyen és annyi életet menthessen meg, mint dr. Dézsi Csaba András.

Egyenruháról álmodnak

Péntek délelőtt két rendőrautó érkezett a sajtóház udvarára, ahol már türelmetlenül várta őket öt szerencsés kisgyerek. Ők mind ugyanazzal a kívánsággal keresték fel lapunkat, szeretnének beülni egy rendőrautóba, szirénázva utazni, sebességet mérni, beszélgetni egy igazi rendőrrel. A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság mint mindig, most is azonnal megpróbált eleget tenni a gyerekek kérésének, így örömmel fogadták el meghívásunkat.

Rosta Roland rendőr őrnagy megtáncoltatott egy robotrendőrt, Deák Norbert főtörzsőrmester megmérte, milyen gyorsan szaladnak a gyerekek, Győző Rebeka őrmester pedig megengedte, hogy a gyerekek mindent kipróbáljanak a rendőrautók belsejében. Szólt a sziréna, villogtak a fények, mintha egy valódi helyszínelés közepébe csöppentünk volna, s a gyerekeket hallgatva hamar kiderült, mindegyikük nagy álma, hogy rendőr lehessen.

Az ötéves Musitz Mátét már most a rendvédelem figyelmébe szeretném ajánlani, neki annyira megtetszett a traffipax, hogy eldöntötte, ő el fogja kapni az összes gyorshajtót. Hiába próbáltuk lekenyerezni, mindegyikünknek beígérte a szigorú büntetést, ha gyorshajtáson ér majd minket.

Szabó-Horváth Patrik, életében először ült rendőrautóban, a kilencéves győri kisfiú nagyon élvezte, hogy mindent kipróbálhatott.

Deák Milán János Rábaszentmihályról érkezett, ő egy fontos hiányosságra hívta fel azonnal a figyelmünket. Mivel a környéken egyetlen bűnöző sem portyázott, a négyéves kisfiúnak esélye sem volt kipróbálni a mesékből ismert hálóvetőt. Azért nem szomorodott el, amikor megtudta, hogy nincs ilyen extra a rendőrautókban, még így is rendőr szeretne lenni, ha nagy lesz (és majd megoldja ő maga, hogy legyen háló a saját rendőrautójában).

A döri Szép Mátyás túlfutotta a belső udvarban megengedett maximális sebességet, de sportteljesítményéért nem kapott büntetőcédulát. Szerencséjére a rendíthetetlen Musitz Máté is éppen mással volt elfoglalva, amikor Matyi irgalmatlan sebességgel futott el a traffipax előtt.

Az egyetlen hölgy a sok fiú között Horváth Éva Anna volt, aki már hét és fél éves, és aki a legjobban örült Győző Rebeka őrmester érkezésének. Rengeteg kérdése volt leendő kolléganőjéhez az iskolás nagylánynak, s mire végeztek a beszélgetéssel, még jobban elmélyült az elhatározása: ő bizony akkor is rendőr lesz, ha az anyukája nem engedi meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában