Közélet

2020.04.08. 09:40

Négy rábaközi településen épül bölcsőde

Bősárkány, Rábapordány, Szany és Mihályi összesen közel 400 millió forintot nyert.

Kustor Réka

Visy László, Rábapordány polgármestere.

Négy rábaközi település, Bősárkány, Rábapordány, Szany és Mihályi összesen közel 400 millió forintot nyert uniós pályázaton bölcsődeépítésre. A beruházások mindegyike munkahelyteremtéssel is jár.

– Önkormányzatunk egy csoportos minibölcsőde építésére nyert 65 millió forint pályázati támogatást, melyet a rábapordányi Levendulakert Óvoda udvarán alakítunk ki. A helyén jelenleg egy tároló melléképület található, melyet a kivitelezés megkezdésével elbontunk – beszélt az első körben nyolc gyermek napközbeni ellátására, nevelésére alkalmas épületről Visy László, Rábapordány polgármestere, majd a bővítés lehetőségeire is kitért: – A bölcsőde helyiségeit úgy terveztük, hogy egy következő ütemben a terasz helyére a második csoportszoba is felépíthető. A kiszolgálóhelyiségek méretei megfelelnek a két csoportszobás minibölcsőde követelményeinek is – tette hozzá a fejlesztésről.

Akárcsak Rábapordány, Mihályi önkormányzata is 65 millió forinttal gazdagodott. – Azoknak a családfenntartó szülőknek, akik szeretnék megőrizni munkahelyüket, visszatérnének a munkába, megoldást jelent a 3 év alatti gyermekek számára kialakított bölcsődei ellátóhely. Magas színvonalú, egycsoportos, hét kisgyermek ellátására alkalmas minibölcsődét tervezünk. Ennek helyén jelenleg a már használaton kívüli főzőkonyha és a működő óvoda található. A minibölcsőde az óvoda épületéhez fizikálisan kapcsolódik ugyan, de attól teljesen elkülönítve valósul meg külön bejárattal, elkülönített, korszerű játszóudvarral – sorolta a pályázati pénzből tervezett beruházást Csitei Gábor, Mihályi polgármestere.

Visy László, Rábapordány polgármestere.

– Régi álmunk válik valóra, a harmadik pályázaton sikeresen szerepeltünk, és forrást nyertünk egy kétcsoportos bölcsődére – mondta a Kisalföldnek Bősárkány első embere, Szalay Imre. – Az önkormányzat épületével szemben lévő régi egészségházat elbontjuk, annak a telkén épül meg a 14 gyermek befogadására alkalmas intézmény – vetítette előre a polgármester, aki hozzátette, a közbeszerzési eljárás végeztével látnak neki a munkálatoknak. A beruházásra 140 millió forintot nyertek.

Reagálva a szülők részéről jelentkező igényekre, ugyancsak két csoportszobás bölcsőde épül Szanyban is. – Az önkormányzat 120 millió forintot nyert e célra – tudtuk meg Németh Gergely polgármestertől. Hozzátette:

– A meglévő családi napközit szolgáló épületben szűkössé vált a bölcsődések részére kialakított helyiség. Modern, minden igényt kiszolgáló, 12 kisgyermek ellátására alkalmas épületet terveztünk az óvoda mellé – beszélt a leendő, kétcsoportos bölcsődéről a település vezetője.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában