Diagnosztizálták az első fertőzést

2020.02.27. 11:25

Bécsben is megjelent a koronavírus

Az osztrák fővárosban egy 72 éves férfi betegedett meg elsőként koronavírustól.

Forrás: MTI

Debrecen, 2020. február 25. Olaszországból hazatért utasok testhõmérsékletét mérik a milánói járat érkezése után a debreceni repülõtéren 2020. február 25-én. A nemzetközi repülõtereken az új típusú koronavírus olaszországi terjedése miatt ellenõrzik az utasok testhõmérsékletét. MTI/Czeglédi Zsolt

Forrás: MTI/Czeglédi Zsolt

Fotó: Czeglédi Zsolt

Bécsben diagnosztizálták az első koronavírus-fertőzést – jelentette be csütörtök délelőtt Rudi Anschober szociális és egészségügyi miniszter. Az osztrák fővárosban egy 72 éves férfi betegedett meg elsőként koronavírustól. A tesztet az egyik bécsi kórházban végezték el. A nyugdíjas férfi jelenleg karanténban van. Vizsgálják, hol kaphatta meg a fertőzést. Ausztriában elsőként Tirolban bukkant fel a koronavírus, e hét elején. A tüdőgyulladást okozó vírus decemberben jelent meg a közép-kínai Hupej tartomány székhelyén, a 11 millió lakosú Vuhanban. Kínán kívül több mint 40 országban regisztráltak fertőzötteket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában