Kis iskola, nagy teljesítmény

2020.01.28. 15:29

Diákolimpia – Elismerték a Mihályi Általános Iskola tevékenységét

A 2018/2019. tanévi diákolimpia országos döntőin elért kimagasló eredményeikért vehettek át díjakat pedagógusok, iskolák és rendező szervezetek képviselői a Magyar Diáksport Szövetség ünnepségén. A díjazottak között a Mihályi Általános Iskolát Srágli Dezsőné igazgató képviselte. 

Kustor Réka

A Mihályi Általános Iskolát Srágli Dezsőné igazgató képviselte.

Fotó: Köpcsényi Kinga

A diákolimpia versenyeire az elmúlt tanévben 320 ezer nevezés érkezett, közülük 35 ezren jutottak a sportági döntőkbe. A Magyar Diáksport Szövetség idén hatodik alkalommal részesítette elismerésben azokat a pedagógusokat és intézményeket, akik kimagasló eredményeket értek el a versenysorozatban. Négy kategóriában díjazták a legjobbakat. Kiosztották a legeredményesebb megyei, illetve budapesti testnevelő, a legeredményesebb és a legaktívabb iskola, valamint a diákolimpia rendezvénye díját, utóbbi elismerésben a rendező szervezetek részesülhetnek. Az elismerések értékét növelte, hogy azokhoz a világ legidősebb élő olimpiai bajnoka, a nemzet sportolója, a Prima Primissima díjas Keleti Ágnes is személyesen gratulált.

A Mihályi Általános Iskolát Srágli Dezsőné igazgató képviselte.

– A Magyar Diáksport Szövetség a „2018/2019. tanévi diákolimpia legaktívabb iskolája” általános iskolai kategória 2. helyezésével ismerte el tevékenységünket – kezdte Srágli Dezsőné, a Mihályi Általános Iskola igazgatója, majd hozzátette: – A tanulói létszámhoz viszonyítva az ország összes általános iskolája közül tanulóink a második legmagasabb arányban neveztek a diákolimpia versenyeire. A mihályi iskolát 153 tanuló látogatja. Minden évben van olyan diákunk, aki eljut a kis iskolák országos versenyére, a Floorball diákolimpián pedig idén is részt vettünk az országos elődöntőn. Országos 8. körüli helyezést szoktunk elérni atlétikában, ami egy ilyen kis iskolában szép eredménynek mondható – emelte ki az igazgató, aki dicsérte az iskola két testnevelő tanárának, Halász Ákosnak és Kovács Istvánnak a munkáját.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában