Újabb fotók

2019.11.09. 16:24

Megérkezett Dunakilitire Varga Richárd, aki kajakkal indult Norvégiából

Édesanyja mákos kaláccsal várta Richárdot, aki útközben a Bátor Tábornak gyűjtött.

Gecsei Ádám

20191109 Dunakiliti Megrkezett a kajakos,Megtette az 5 ezer km-t. Norvgitol Magyarorszgot. Varga Richrd az Endurance Mission Paddling Upstreamnek hvott projektben a Btor Tbornak is gyjttt az t alatt. Fot:HBE Kisalfld

Fotó: H. Baranyai Edina

Partot ért Dunakilitin szombaton a rajkai származású Varga Richárd, aki májusban indult kajakkal a norvégiai Ramberg strandról. A férfi több mint 5000 kilométert tett meg a vízen.

A család és a barátok, ismerősök, kíváncsiskodók pedig több mint százan gyűltek össze, s fogadták a „vándort” magyar zászlókkal, énekkel, lufikkal, üdvözlőmolinóval. Varga József, Ricsi édesapja kupával és pezsgővel várta fiát, míg édesanyja, Klára mákos kalácsot vitt a kikötött kajakhoz. Utóbbit kérte Ricsi egyedül hazaérkezése alkalmából. „Mondta, hogy mákos kalács legyen” – kezdte Varga Józsefné. Klára elmondta, először nem akarta elhinni, amikor közölte vele fia, mire is készül. „Büszkék vagyunk rá, hogy végig csinálta. Bíztunk benne, tudtuk, hogy képes rá, egyedül az időjárástól féltettük. Azt mondta, csak négy kilót fogyott, de én úgy érzem többet” – fogalmazott Klára, aki esténként chaten tartotta fiával a kapcsolatot.

Mint arról beszámoltunk, az őrültségnek tűnő vállalás jótékony célt is szolgált, Richárd az Endurance Mission Paddling Upstreamnek hívott projektben a Bátor Tábornak is gyűjtött az út alatt.

 

Richárd tizenkét évet élt Norvégiában, dolgozott halfeldolgozóban, majd fogtechnikusként is, végül főállású kajaktúra-vezető lett. Nem volt idegen számára a vízi sport, hiszen a Szigetközben már fiatalkorától evezett, Norvégiában pedig 2013-ban kezdett kajakozni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában