szerencse

2019.09.20. 09:23

Négyes a falulottón, 3 milliós nyeremény Győrújfalun

Öt éve – milliárdos főnyeremény felett – az ötöst támadják, s bár még nem érték el, már másodszor lett négyesük a győrújfaluiaknak a közös falulottón. A mostani hárommilliós nyereményt szétosztják, aki 500 forinttal szállt be, az 21 ezret, aki ezerrel, az 42 ezret vehet át. A kettesekből és a hármasokból összegyűlt egymillió forintból a tervek szerint a helyi rendelő kap orvosi eszközöket.

Cséfalvay Attila

A nyertesek egy csoportja

Fotó: Mészáros Mátyás

„Péntek 13-án, ebédidőben játékba küldött szelvényünkkel ezen a héten a négy kettes találatunk mellett egy négyesnek is örülhetünk. Összesen 68 ezer 500 forint értékben játszottunk és a négyessel 2 millió 877 ezer 880 forintot nyertünk. Egy 500 forintos játékegységre jutó nyeremény így 21 ezer forint” – ezt a hírt közölte tegnap a játékban részt vevő több mint száz győrújfaluival Nagy Imre Attila polgármester. Egy közös fotóra is összegyűltek a nyertesek abban a helyi presszóban, ahol a legtöbbször játékba küldik a lottókat. „Ma egyeztettem a szelvényt a Szerencsejáték Zrt. győri központi irodájában, és leadtam a nyereményigénylésünket. 2014-hez hasonlóan a nyeremény utalásáig az összeget megelőlegezem a szerencsevadászok felé, és jövő hétfőtől elkezdem a játékegységenkénti 21 ezer forintok kifizetését” – közölte a polgármester. Hozzátette: örülnek a nyereménynek, de még nem érték el, amit szeretnének. „Szombaton ismét közösen támadjuk az ötöst, hiszen a célunk nem ez a kis négyeske volt.” Most a 40, 62, 63 és 83-as számot is eltalálták, az ötödiknek kihúzott 75 helyett ők a 42-t jelölték. Múlt héten országosan 21 darab négytalálatos szelvényt rögzítettek, ötös akkor sem volt, így ezen a héten már 1 milliárd 358 millió forintot érhet a telitalálat – ha egyedül viszik el.

A nyertesek egy csoportja
Fotó: Mészáros Mátyás

 

Győrújfalun öt és fél éve kezdték el a közös lottózást. 2014 márciusában a polgármester, Nagy Imre Attila magánemberként indított akciójára sokan jelentkeztek. Szabályként hozták, hogy csak akkor játszanak, ha egymilliárd feletti a főnyeremény. Már abban az évben, karácsony előtt a falulottón négytalálatos szelvényt töltöttek ki: akkor több mint 2,3 milliót nyertek, amit ugyancsak szétosztottak több mint százfelé (akkor 110 borítékkal összesen 136 játékos szállt be a közös lottóba). Akkor az egyik gépi lottón a 6, 7, 56, 57-es számot is eltalálták.

A másik helyben felállított szabály, hogy a ketteseket és hármasokat benn hagyják a közösben, s később valamilyen – együtt megfogalmazott – falufejlesztésre használják fel. Volt, hogy kilencszázezer forintjuk jött össze ezekből a találatokból, melyből aztán defibrillátort vettek, korábban pedig a falu karácsonyi díszkivilágítására fordították (melyből ötezer-kétszáz LED-égőre futotta) a több százezer forintra rúgó nyereményüket. Már a következő terv is megvan, mire költsék a kisebb lottónyereményekből befolyt összeget: az orvosi rendelőjük építése idén ősszel elkezdődik. A fel nem vett kettes, hármas találataik hétről hétre halmozódó pénzéből egyedi, korszerű, hiánypótló orvosi vizsgálóeszköz(öke)t vásárolnak az új rendelőbe. A közös játék fel nem vett göngyölt nyereményalapja jelenleg 1 millió 22 ezer 652 forint.

Korábban két másik megyei település is átvette a győrújfalui ötletet: Rábapatonán a falulottózás idején sportfelszerelést vettek a kisebb nyereményekből, Rábakecölön pedig kitűzték, hogy telitalálat esetén a településé lenne a nyeremény harminc százaléka.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában