Elkerülő

2019.09.28. 08:09

Győrzámoly bíróságra megy a nyomvonalért

Közigazgatási határozat felülvizsgálatára nyújtott be keresetet a Győri Közigazgatási és Munkaügyi Bíróságra Győrzámoly önkormányzata – az alperes a megyei kormányhivatal győri járási hivatala. A kereset tárgya a leendő győri északnyugati elkerülő, s annak két nyomvonala.

Munkatársunktól

Győrzámoly önkormányzataazt szeretné, hogy az elkerülő minél távolabb menjen tőlük, ezért perre megy

Forrás: Kisalföld

Nemrégiben – ahogy azt megírtuk – a megyei kormányhivatal a győri északnyugati elkerülő környezetvédelmi engedélyezési eljárásának végén a Győr és Győrújfalu közötti nyomvonalat elutasította, a Győrújfalu és Győrzámoly közötti aszfaltcsík fejlesztésére viszont megadta az engedélyt a beruházó Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt.-nek.

Az elkerülő az autópályát köti majd össze Győrújfalu mellett elhaladva a Vámosszabadi felé vezető 14-es úttal.

Győrzámoly önkormányzata azt szeretné, hogy az elkerülő minél távolabb menjen tőlük, ezért perre megy.
Fotó: Kisalföld

Győrzámoly nem hagyta annyiban a döntést, perre megy.

A közigazgatási és munkaügyi bíróságra beadott keresetben azt kérik: a kormányhivatal határozatát szíveskedjenek elsődlegesen megváltoztatni, a GY-1 jelű (Győr és Győrújfalu közötti) nyomvonal fejlesztésére vonatkozóan környezetvédelmi engedélyt adni. Továbbá azt kérik, a Gy-16 jelű (Győrújfalu és Győrzámoly közötti) nyomvonal fejlesztésére vonatkozó környezetvédelmi engedély iránti kérelmet ezzel együtt utasítsák el.

Másodlagosan – ha az előző kérelmet a bíróság nem tartja teljesíthetőnek – helyezze hatályon kívül a kormányhivatal döntését, s kötelezze új eljárásra az alperest.

A megyeszékhely álláspontja az ügyben egyértelmű: a várostól minél távolabbi nyomvonalat preferálják, vagyis a Győrújfalu és Győrzámoly közöttit.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában