Megújulás a biztonságért

2019.09.23. 13:16

Átadták a győri Mécs László út megújult szakaszát

Marcalváros két lakótelepén több mint 20 ezren élnek, ezért is fontos, hogy az útburkolat biztonságos legyen.

kisalfold.hu

Néhány hete készült el a Marcalváros I-et és II-t összekötő Mécs László útnak a 821-es út és Kovács Margit út közötti szakasza. A hétfői átadáson Borkai Zsolt polgármester úgy fogalmazott: évente milliárdokat tesznek félre a költségvetésben az utak megújítására. „Marcalváros két lakótelepén több mint 20 ezren élnek, így fontos volt, hogy az itteni útburkolat biztonságos legyen” – folytatta Simon Róbert Balázs országgyűlési képviselő. Kormányzati segítséggel Győr déli városrészén az elmúlt időszakban jelentős útfelújítások történtek – erről beszél Kara Ákos honatya. „Sok köszönő levelet kaptam, mióta egy hónapja átadtuk ezt a csomópontot: gyorsabb, dinamikusabb, biztonságosabb lett a kijárás a lakótelepről” – folytatta Rózsavölgyi László a városrész önkormányzati képviselője.

A felújítás során az elöregedett burkolatot 5500 négyzetméteren, 12 centiméter vastagon marták ki, helyre 1600 tonna friss aszfaltot dolgoztak be. A munkát öt forgalmi sávon, 220 méter hosszon végezték, s 370 méternyi szegély is megújult, így a vízelvezetési gondok is megoldódtak. Önkormányzati forrásból 120 millió forintot költöttek ezen úgynevezett bajonett-ág rehabilitálására.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában