Közúti baleset

2024.05.22. 11:06

Vádat emeltek a balesetet okozó embercsempész ellen, Sopronban dönt a bíróság

A Győri Járási Ügyészség vádat emelt egy 26 éves moldáv férfival szemben. A vádirat szerint a férfi 2023 augusztusában Nagycenk térségében, az osztrák határ közelében 19 illegális bevándorlót szállított egy 9 személyes kisbusszal.

Kisalföld.hu

 A rendőrök ezt észlelték, meg akarták állítani, azonban a terhelt menekülés közben balesetet okozott és egy rendőrautónak is nekiütközött. A menekülés során az elkövető átlépte az osztrák határt, a rendőrök pedig megkülönböztető hang és fényjelzés használata mellett folytatták követését. A menekülő visszafordult Magyarország felé, és vissza is tért az országba. Egy szakaszon azonban nem követte az út vonalvezetését, a jobb oldali padkára hajtott. 

Baleset
A balesetben sérült vétlen gépjármű. Fotó: Magyarország Ügyészsége

Elvesztette uralmát a jármű felett és átsodródott a szemközti sávba, ahol nekiütközött az útpadkára lehúzódó és megálló személygépkocsinak. Az ütközéstől mindkét jármű az út mellé csapódott és a terhelt által vezetett kisbusz a tetejére borult. A baleset során a vétlen hölgy és két bevándorló súlyos, hét migráns és a vádlott könnyű sérüléseket szenvedett. A baleset után a terhelt és a könnyebben sérült bevándorlók a járműből kiugrálva próbáltak elmenekülni, de a helyszínen elfogták őket.

A letartóztatásban lévő vádlott ellen az ügyészség minősített embercsempészés bűntette és tömegszerencsétlenséget eredményező közúti baleset gondatlan okozása és segítségnyújtás elmulasztása miatt emelt vádat. Vele szemben akár 12 év szabadságvesztés is kiszabható. Az érdemi döntést várhatóan a Soproni Járásbíróság hozza meg.

Fotó: Magyarország Ügyészsége

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában