Vádemelés

2024.05.27. 12:31

Kiderült a turpisság - Szigetelőanyagot loptak a bábolnai telephelyről - videó

A nagyobb értékre elkövetett lopás miatt emelt vádat a Komáromi Járási Ügyészség két férfival szemben. Tehergépkocsival vitték ki a munkahelyük telephelyéről a lopott szigetelőanyagot.

Kisalföld.hu

Teherautóval csempészték ki több mint egy millió forint értékű szigetelőanyagot.

A vádirat szerint a gazdasági társaság bábolnai telephelyén dolgozott a két elkövető. Munkaköri feladatuk volt a raktározás, rakodás, belső anyagmozgatás, illetve az egyik férfi tehergépkocsival áruszállítást is végzett.

A bábolnai telephely kamerafelvételén jól látszik, ahogy a targoncáról a tehergépkocsiba pakolják a szigetelőanyagot.

A két elkövető 2022. április 16-án a cég egyik bábolnai raktárából 53 tábla szigetelőanyagot lopott el úgy, hogy az egyik férfi a tehergépkocsival a raktár bejáratához állt. Közben a másik férfi a raktárból targoncával felrakta a tehergépkocsi rakterébe a lopott árut, majd beült a kamionba. Az elkövetők ezután átszállították a rakományt a cég egy másik bábolnai telephelyére, ahova ellenőrzés nélkül tudtak bejutni.

Az 1.121.586 forint értékű szigetelőanyagot a telepről még aznap egy harmadik férfi szállította el a saját teherautójával, azonban nem tudta, hogy az átvett szigetelőanyagok lopásból származnak. Végül a nyomozóhatóság ettől a személytől foglalta le a lopott szállítmányt, így a kár megtérült.

A Komáromi Járási Ügyészség mindkét elkövetővel szemben végrehajtásában felfüggesztett szabadságvesztésre tett indítványt.

Videókamera végig rögzítette a megtervezett csalást.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában