Súlyos baleset

2024.03.07. 11:57

Vonat alá zuhant utas életét mentették meg a tatabányai rendőrök

A tatabányai egyenruhások elsőként érkeztek egy vonatbaleset áldozatához, aki súlyos sérülést szenvedett március negyedikén a vasútállomáson.

Kisalföld.hu

A rendőrségre hétfőn 18 óra 5 perckor érkezett a bejelentés, hogy a tatabányai vasútállomás 4-es peronján egy 65 éves férfi a vonat alá esett. Kiderült, hogy a Sopron–Budapest között közlekedő intercityről akart szabálytalanul leszállni, miután már a szerelvény elindult. 

A kitüntetett hősök. Fotó. police.hu

A férfi mozgó járműről nem tudott lelépni a peronra, így a vonat alá esett. A tatabányai egyenruhások 7 perc alatt a helyszínre értek, és azonnal megkezdték a sérült ellátását. Érszorítót raktak fel a sérült lábára, hogy elállítsák a vérzést, továbbá izolációs fóliával takarták be, biztosítva a hővédelmet a mentősök kiérkezéséig.

A helyi rendőrök korábban Police Medic képzésben részesültek, így a sérülés ellátásához szükséges ismeretekkel és felszereléssel rendelkeztek. Boross Zoltán László rendőr ezredes, a vármegyei rendőrfőkapitány elismerte Kuglics Dávid István, Fazekas Ádám, illetve Bakó Lili rendőr őrmestereket a példamutató szolgálatellátásukért.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában