Horgászbalhé

2024.03.01. 07:11

Megrovást kapott a diákokat fenyegető horgász - Az egyik fiút meg is ütötte dühében a tatai tónál

Garázdaság vétsége miatt emelt vádat a Tatai Járási Ügyészség. Megrovásban részesítették azt a büntetlen, megbánást tanúsító horgászt, aki megütött egy fiút a tatai tónál tavaly nyáron.

Kisalföld.hu

A tatai tónál kiránduló osztály diákjai balhéba keveredtek az egyik horgásszal. Az ügyészség megrovásban részesítette a férfit.

Fotó: Ügyészség

A határozat szerint a férfi tavaly június 12-én a tatai tónál horgászott, amikor a közelben egy fiatalokból álló, Budapestről érkezett osztálykirándulás tagjai nagyobb köveket kezdtek dobálni a tóba. A horgász ezt megelégelte, odabiciklizett a diákokhoz és kiabálva felelősségre vonta az egyik gyereket. A kiskorú fiú bocsánatot kért a horgásztól, de az továbbra is indulatosan viselkedett és amikor a sértett közvetlen közelébe ért, megütötte a felsőtestét.

A fiú kissé összegörnyedt, és újból elnézést kért a férfitől. A szavak sokat nem hatottak, továbbra is ingerülten válaszolt a diáknak. Amikor az egyik osztálytárs megkérdezte, hogy miért ütötte meg barátját, őt is veréssel fenyegette meg, majd elhajtott a kerékpárjával.

A büntetőjogi szabályozás szerint megrovásban kell részesíteni azt, akinek a cselekménye az elbíráláskor már nem veszélyes, vagy olyan csekély fokban veszélyes a társadalomra, hogy a törvény szerint alkalmazható a legkisebb büntetés.

A megrovással az ügyészség helytelenítését fejezi ki a jogellenes cselekmény miatt. Ezzel felszólítják az elkövetőt, hogy a jövőben tartózkodjon bűncselekmény elkövetésétől.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában