Vádemelés

2024.03.26. 10:40

Másfél milliós kárt okozott a két rezes tolvaj - Áron alul adták el a kábelkötegeket

A lopás bűntette miatt emelt vádat az Esztergomi Járási Ügyészség két férfival szemben, akik a nyergesújfalui telephelyről éjjel, kétszer, közel másfél milliós értékben loptak rézkábelt.

Kisalföld.hu

A vádirat szerint a büntetett férfiaknak állandó munkájuk nem volt, ezért megbeszélték, hogy kábellopásból egészítik ki jövedelmüket. Az egyik férfi a lopás előtt néhány nappal terepszemlét tartott a nyergesújfalui cég telephelyénél. Tavaly április 3-án éjfél után, majd április 8-án 23 órakor gépkocsival érkeztek a vállalathoz, magukkal vittek egy vasfűrészt. Mindkét alkalommal a férfiak a kerítés dróthálóját felhajtották, a résen pedig bebújtak.

Az udvaron tárolt egyik kábeldobról az első estben levágtak legalább 15 méter hosszú, 120 kilogramm 4 eres, kábelt, amelynek értéke 470.535 forint volt. A második esetben 20 méter hosszú, 180 kg súlyú, 1.019.800 forint értékű rézkábelt tulajdonítottak el.

A levágott kábeldarabot kisebb részekre darabolták, a kerítésen kidobták, majd a gépjárművel elvitték. A tolvajok a lopással  1.490.335 forintos kárt okoztak, amely nem térült meg.

A lopott árut végül rézhulladékként értékesítették összesen 622.000 forintért, majd a nyereséget egymás között megfelezték.

Az ügyészség a vádiratban mindkét férfival szemben arra tett indítványt, hogy az Esztergomi Járásbíróság tárgyalás mellőzésével, felfüggesztett szabadságvesztést szabjon ki. Valamint kötelezze az elkövetőket a sértett kárának megfizetésére, a lefoglalt vasfűrészt kobozza el.  

A cselekményről készült videó itt tekinthető meg. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában