Vádemelés

2024.03.20. 10:36

Ittasan a Dunába gurult autójával egy nő Komárom-Esztergomban

Ittas járművezetés miatt emelt vádat a Tatai Járási Ügyészség azzal a nővel szemben, aki részegen a Dunába gurult autójával.

Kisalföld.hu

A vádirat szerint a nő tavaly december 28-án késő délután Esztergomban szeszes italt (whiskyt) fogyasztott, majd 18 óra elteltével elindult a gépkocsijával. Esztergom lakott területén, majd a 10-es számú főúton - Tata irányába közlekedve - ittas vezette az autót. 18 óra 35 perc körül Neszmély térségében a sofőr egy jobbra ívelő kanyarban elvesztette uralmát a jármű felett. 

A Dunába gurult jármű. Fotó: Ügyészség

A menetirány szerinti jobb oldalon lehajtott az úttestről és egy optikai terelőtáblának, majd egy vasúti átjárót előjelző táblának ütközött. A kocsival a füves lejtőn tovább csúszva a Duna árterében, a vízbe gurult. A sofőr a közúti baleset során nem sérült meg, azonban az általa vezetett gépjármű és a közlekedési táblák is megrongálódtak. Utóbbikban 64.151,- forint összegű kár keletkezett.

Az ügyészség a vádiratban pénzbüntetésre és közúti járművezetéstől eltiltásra tett indítványt. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában