Jogerős ítélet

2024.03.26. 08:19

Gyorsétteremben talált táskát lopott Esztergomban, majd a pénz kivételével elégette a bizonyítékokat egy férfi

Az Esztergomi Járási Ügyészség lopás bűntette miatt emelt vádat az ellen a férfi ellen, aki gyorsétteremből lopott táskát. Az Esztergomi Járásbíróság 300.000 forint pénzbüntetésre és a sértett kárának megtérítésére ítélte az elkövetőt. A döntés jogerős, az ügyész, vádlott és védő is tudomásul vette.

Kisalföld.hu

A vádirat szerint a sértett január 13-án az egyik esztergomi gyorsétteremben az ülőboxban felejtette a fekete színű válltáskáját, amelyben 150.000 forintot érő szemüvege, a pénztárcája, és személyes iratai, a gépjármű forgalmi engedélye, valamint bankkártyái, készpénze.

Az elkövető és az élettársa ugyancsak a gyorsétterembe ment ebédelni. A férfi ugyanabba az ülőboxba foglalt helyet, hol előtte a sértett is ült. A vádlott élettársa eközben megvásárolta az ételt, miközben párja a sértett ott felejtett táskáját megtalálta. A férfi a kabátjával letakarta a zsákmányt, így a sértett táskájáról az élettársa nem szerzett tudomást. Távozáskor az elkövető a táskát a kabátja alá rejtve elvitte magával a távozáskor. A férfi otthonában a táskát és a benne lévő iratokat, egyéb tárgyakat a készpénz kivételével a kályhába dobta és eltüzelte.

Az elkövetési érték összesen 449.120 forint, amely nem térült meg.  A cselekményről készült videó megtekinthető itt tekinthető meg.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában