Ítélet

2024.03.11. 14:29

Felfüggesztett fogház és elzárás lett a vége a durva italozásnak Esztergomban

Garázdaság vétsége miatt emelt vádat az Esztergomi Járási Ügyészség gyorsított eljárásban két férfi ellen, akik másik két társukkal italoztak még januárban Esztergomban.

Kisalföld.hu

Két férfinak kellett a bíróság előtt felelni, akik közül az egyiket az Esztergomi Járásbíróság 4 év felfüggesztett fogházbüntetésre, míg a visszaeső másik férfit 70 nap elzárásra ítélte.Az elsőfokú ítélet jogerős, azt az ügyész, elkövetők  és védők is tudomásul vették.

A vádirat szerint az ittas elkövetők, valamint két másik személy  január 3-án Esztergomban egy padnál szórakoztak. Az egyik férfi két kézzel meglökte a mellette állót, majd háromszor is megkérdezte a padon ülő társát, hogy hol van a cigarettája. Ezután odament a másik férfihoz és nagy erővel fejbe rúgta.

Ezután a támadó ismét többször megkérdezte a megrúgott férfit, hogy hol van a cigarettája. A sértett felkelt a padról és mankóját a kezébe véve kétszer rávágott az ülő szomszédja  fejére. A második ütést követően a negyedik italozó is felkelt, átkarolta a mankós férfi derekát, de ittasságuk miatt elestek. Sérülést nem szenvedtek.

A cselekmény kapcsán készült videó megtekinthető az ügyészség oldalán.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában