Csak gyűlt a veszélyes lom

2024.02.07. 09:22

Több tucatnyi kocka tévé az udvaron - Illegálisan halmozták az elektromos hulladékot Bábolnán - fotók

A jelentős mennyiségű veszélyes hulladékra elkövetett hulladékgazdálkodás rendje megsértésének bűntette miatt indult ügyben a Komáromi Járási Ügyészség vádiratot nyújtott be három férfival szemben, akik egy bábolnai ingatlan melletti földterületen veszélyes hulladékot helyeztek el.

Kisalföld.hu

A három férfi által elhelyezett és felhalmozott tárgyak veszélyes hulladéknak minősülnek, ezek súlya legalább 3.050 kg, illetve 131,97 m3 mennyiségű volt Bábolnán. Fotók: Komárom-Esztergom Vármegyei Főügyészség

A vádirat szerint két férfi 2022. júniust megelőzően Bábolnán, albérletben lakott, az ingatlan udvarán egyikük legalább 60 db kiselejtezett TV készüléket és  legalább 30 db  kiselejtezett hűtőszekrényt halmozott fel. Ez a két férfi 2022. június elején egy harmadik férfi házába költözött, akinek a hozzájárulásával a TV készülékeket és a  hűtőszekrényeket az  épület  melletti földterületre szállították, ott  jogtalanul elhelyezték, a rakodásban mindhárman részt vettek.

 

Ezen a földterületen a harmadik férfi 2022. június 21-e előtt jogtalanul elhelyezett bontásból származó azbesztet tartalmazó palatetőt és gumis palaborítást. A három férfi által elhelyezett és felhalmozott tárgyak veszélyes hulladéknak minősülnek, ezek súlya legalább 3.050 kg, illetve 131,97 m3  mennyiségű.

 

A jogellenes hulladékelhelyezést az önkormányzat dolgozói észlelték. Az illegálisan elhelyezett hulladékot két elkövető a nyomozás ideje alatt elszállította a hulladékgazdálkodásra engedéllyel rendelkező telephelyekre, ahol azokat átvették, így a  környezeti elemek veszélyeztetettsége megszűnt.

Az ügyészség a vádiratban arra tett indítványt, hogy a Komáromi Járásbíróság két büntetlen férfit végrehajtásában felfüggesztett börtönbüntetésre, míg a visszaeső társukat végrehajtandó börtönbüntetésre és közügyektől eltiltásra ítélje.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában