kisalfold.hu videó

2024.02.11. 09:47

Családok otthona vált lakhatatlanná a győri tűzben - fotók, videó

Tűz ütött ki egy kétlakásos társasházban vasárnap reggel Győrben, a Sövényes utcában. Teljes terjedelmében égett a mintegy száz négyzetméter alapterületű épület teteje.

Kisalföld.hu

Fotó: Nagy Gábor

A város hivatásos tűzoltói, a pannonhalmi hivatásos egységgel és a katasztrófavédelmi műveleti szolgálattal közösen eloltották a lángokat. Hét lakónak kellett elhagynia otthonát, a helyszínre a mentők is kiérkeztek, úgy tudjuk az egyik nőt égési sérülésekkel kórházba szállították.

A Kisalföld is a helyszínre sietett, több mint egy tucat tűzoltó fáradozott, hogy megfékezze az ikerház egyik felén felcsapó lángokat. Hiába az esőnek, a tűz tovább terjedt az épület másik felére is, a tető teljesen legégett, így azt le is bontották a lánglovagok. A bajtársak kormos arca és az önkormányzati ingatlan lakóinak könnyes szeme fogadta stábunkat, majd meg is érkezett a körzet önkormányzati képviselője, Bárány István.

- Néhány éve épültek az önkormányzati lakások, melyekre pályázat útján lehet szert tenni. Anita és családja augusztusban költöztek be, szeptemberben már Győrben kezdte meg az iskolát a kislányuk - árulta el Bárány István a Kisalföldnek.

Baliga Anita lapunknak elmondta, hogy otthonukból azt vette észre, valami füstöl. - Amikor kimentem a teraszra azt láttam, hogy a szomszédomnál már felcsaptak a lángok. Próbáltam locsolni, de sajnos nem tudtam eloltani - idézte fel elcsukló hangon az édesanya. - Gyorsan visszacsuktam az ajtót, hogy ne jöjjön be a lakásba jobban a füst. Azonnal elkezdtünk kiabálni a szomszédunknak, hogy jöjjenek ki az égő házból. Közben a párom átfutott hozzájuk, hogy kimentse őket. Addig én a kislányukkal együtt kimenekültünk az otthonunkból. Szerencsésen kijutottak mielőtt az ajtóüveg is kirobbant - fejtette ki a tragikus eseménysor pillanatait Baliga Anita. - Nem tudjuk mi okozta a tüzet, de teljesen leégett a ház. Időnk sem volt semmit kimenteni, kihozni. Épp, hogy csak a kabátunkat vettük fel, hogy ne fázzunk. Amint biztonságban kijutottunk hívtuk a tűzoltókat, a rendőrséget és a mentőket - tette hozzá.

A szomszédtól megtudtuk, hogy abban a lakásban, ahol felcsaptak a lángok egy nő és fia lakott, az asszonynak megégett a keze.

Még nem tudni pontosan mi okozta a tüzet, csak alapos vizsgálatok után derül ki. Azonban a ház lakhatatlanná vált, azonnal áramtalanították az épületet a szakemberek. Bárány István biztosította az érintett családokat, hogy az önkormányzat megoldást talál a lakhatásukra.

A katasztrófavédelem közleményei

Tűz ütött ki egy kétlakásos társasházban, Győrben, a Sövényes utcában. Teljes terjedelmében ég a mintegy száz négyzetméter alapterületű épület teteje. A város hivatásos tűzoltói oltják a lángokat. A helyszínre tart egy pannonhalmi hivatásos egység és a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat is. A lakók elhagyták az épületet.

Eloltották azt a tüzet, amely Győrben, a Sövényes utcában keletkezett. Egy kétlakásos társasház teteje gyulladt ki és égett teljes terjedelmében. Hét lakó elhagyta a mintegy száz négyzetméter alapterületű épületet. A győri és a pannonhalmi hivatásos tűzoltók a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett fékezték meg a tüzet, amelyhez a mentőket is riasztották - írta a katasztrófavédelem.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában