Kékfény

2024.01.16. 17:39

Új frontot nyitottak az internetes csalók - A győri rendőrök megmutatták, kik vannak célkeresztben

A rendszeressé váló online csalásoknak már nemcsak magánszemélyek a célpontjai, hanem cégek is – figyelmeztetés a Mátrix Projekt keretében.

Kisalföld.hu

Fotóillusztráció: Pixabay

A csalók a cégeknél is ugyanazokat a módszereket alkalmazzák, mint a magánszemélyeknél – a banki belépéshez szükséges kétlépcsős azonosítás adatait akarják megszerezni.

Jellemzően eddig az idősebb vagy a technikához kevésbé értő réteget célozták meg, a változás az, hogy most már a cégek, a céges számlák, az ügyintézők is ki vannak téve ennek, hiszen egypár tételtől eltekintve utóbbiak is úgy kezelik a bankszámlákat, mint a privát személyek, csak ez esetben nagyobb összegek is lehetnek rajtuk - közölte a rendőrség.

A Mátrix Projekt keretében mindenkit óvatosságra int a Győr-Moson-Sopron Vármegyei Rendőr-főkapitányság.

  • Ne klikkeljünk, ne töltsünk le dokumentumot, ne nyissunk meg linket SMS-ben!
  • Ha pénzintézet nevében hívnak minket telefonon, szakítsuk meg a hívást, vagy kérdezzünk rá, hogy milyen ügyintézőt keressünk, hogyan tudjuk a folyamatot a bankon keresztül intézni, mert most épp nem érünk rá.
  • Ezután pedig a lehető legrövidebb időn belül mi magunk keressük az ismert számon vagy személyesen a bankot!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában