Sokba került a "szerelem"

2024.01.08. 18:04

Nőnek adta ki magát a társkeresőn, milliókat csalt és zsarolt ki áldozataitól, akik között volt Győr környéki is

Az indítvány szerint a nyomozó hatóság 17 rendbeli zsarolás bűntettével, 67 rendbeli csalással és 1 rendbeli hamis magánokirat felhasználásával gyanúsítja az elkövetőt. Áldozatai között volt Győr környékéről is egy férfi.

Kisalföld.hu

Forrás: Schutterstock

Zsarolás és csalás bűntette, valamint más bűncselekmények miatt indult ügy az Esztergomi Járásbíróság az Esztergomi Járási Ügyészség indítványára. Újabb két hónappal meghosszabbították, annak a férfinak a letartóztatását, aki interneten nőnek adta ki magát, így kért pénzt óvatlan férfiaktól, illetve zsarolással követelt tőlük átutalást. A férfi letartóztatását még 2022. november 17-én rendelték el, idén január 17-ig. Az újabb indítvány alapján hamarosan a letartóztatás meghosszabbításáról is dönt a nyomozási bíró.

Az indítvány szerint a nyomozó hatóság 17 rendbeli zsarolás bűntettével, 67 rendbeli csalással és 1 rendbeli hamis magánokirat felhasználásával gyanúsítja az elkövetőt.

A férfi internetes oldalakon különféle női álneveken regisztrált, hamis fotókkal. Az álprofilon keresztül férfiaktól – egy esetben egy győri járásbeli lakostól – valótlan indokokra hivatkozva pénzt kért. Majd további pénzösszegek átutalását követelte, miközben a sértetteket megfenyegette, hogy a családjuk, munkahelyük, vállalkozásuk előtt nyilvánossá teszi korábbi levelezésüket. Megzsarolta partnereit azzal, hogy a társkereső oldalra regisztráltak, amelyen kapcsolatot létesítettek vele.

Az egyik esetben az elkövető valótlanul azt ígérte a sértettnek, hogy találkozik vele, ezért cserébe 80.000 forintot kért. Az átvert férfi 2020. szeptember 30-án átutalta ezt az összeget a csaló bankszámlájára. Ezt követően a vádlott az édesanyja orvosi kezelésének költségeire kért pénzt. Még három alkalommal összesen 380.000 forintot utaltak át neki. Ezután azt állította, hogy felbérelték, arra, hogy adatokat szerezzen, amit leleplező cikkekhez használ fel. A sértett félelmében háromszor összesen 300.000 forintot utalt át. Ezután a magát nőnek kiadó férfi hamis ügyvédi iratokat készített és elküldte a megzsarolt sértettnek. Ezzel újabb pénzt követelt ügyvédi költségekre hivatkozva, így 295.000 forintot szerzett.

A rettegő férfi, hogy ne szivárogjanak ki a róla megszerzett információk 520.000 forintot utalt át. Az elkövető ezeken kívül is kért pénzt, visszafizetés szándéka nélkül. Az átvert áldozat huszonhárom alkalommal utalt át különböző összegeket, amelyből 2.631.090 forint jött össze a csalónak.

Az elkövető a Győr környéki férfival is, magát nőnek kiadva ismerkedett meg az interneten. Képeket ígért újabb áldozatának, amelyekért 30 ezer forintot kért és kapott a bankszámlájára. A hamis férfi a képeket nem küldte el, inkább személyes találkozást ígért, amiért további 75.000 forintot kért. Az utalás ismét megtörtént. A vádlott férfi tovább hitegette a sértettet a találkozással és újabb 25 ezret utaltatott át magának. A találkozásra nem került sor, a gyanúsítottnak ez nem is állt szándékában, a győri járásban lakó sértettnek 130.000 forintos kárt okozott.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában