Akár öt évet is kaphat

2024.01.17. 07:02

Három gázpalackot és benzines kannát tett az ablakba - Robbantással fenyegette a szomszédjait egy férfi Győr közelében

A Győri Járási Ügyészség vádat emelt egy férfivel szemben, aki szomszédjait azzal fenyegette meg, hogy felrobbantja a gázpalackokat.

Kisalföld.hu

Szerencsére senki sem sérült meg a tavalyi szeptemberi, Győr környéki fenyegetőzés során.

A 48 éves férfi édesapja tavaly februárban elhunyt, ami rendkívül megviselte. Ez odáig fajult, hogy a Győr melletti településen élő elkövető vélt sérelmei miatt tavaly szeptemberben a hazaérkező szomszédait robbantással kezdte fenyegetni.

Pár nap múlva a vádlott családi háza ablakába - szándékosan jól látható módon - három gázpalackot helyezett kis, valamint a bútorokra még 7 darab Molotov-koktélnak kinéző befőttes üveget és egy benzines kannát is kirakott.

 

A szomszédok ezt észlelve értesítették a rendőrséget, akik nagy erőkkel, a katasztrófavédelem, a mentőszolgálat egységeivel együtt, bombakutatókkal és drónkezelő egységgel vonultak a helyszínre. A hatósági intézkedés során a biztonság érdekében a környező területeket lezárták, a villamoshálózatot lekapcsolták és a gázvezeték-rendszert is elzárták.

A letartóztatásban lévő férfi ellen az ügyészség minősített közveszéllyel fenyegetés miatt emelt vádat, mely bűncselekmény büntetési tétele öt évig terjedő szabadságvesztés.

Portálunk információi szerint ez az eset, amikor Kisbajcson fenyegetőzött egy férfi robbantással tavaly szeptemberben, közvetlenül egy nappal a tragikus esztergomi robbantás után.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában