Kék hírek

2024.01.24. 11:57

Hamar lebukott a banda - Kezet csókoltak, majd ellopták egy 76 éves komáromi asszony értékeit

Kisalföld.hu

Csoportosan elkövetett kifosztás bűntette miatt emelt vádat a Komáromi Járási Ügyészség. A Komáromi Járásbíróság elrendelte annak a két férfinak és egy nőnek a letartóztatását, akik egy idős nőtől a buszmegállóban elvették az értékeit. Egy hónapra rendelték el az elkövetők letartóztatását, mert fenn áll a bűnismétlés veszélye, illetve, hogy elérhetetlenné válnának. A végzést az ügyész tudomásul vette, az elkövetők fellebbezést jelentettek be.

A vád szerint a három elkövető január 21-én a komáromi buszmegállóban felfigyelt a padon ülő 76 éves sértettre. A két férfi odament a nőhöz beszélgetni, megdicsérték a külsejét, illetve az egyik férfi meg is csókolta a kézfejét. Miközben a két férfi elterelte az idős asszony figyelmét, a banda női tagja odaült a sértett táskája mellé és kivette egy 25.000 forint értékű mobiltelefont a benne lévő SIM kártyával. Ellopta a 12.000 forint értékű pénztárcát, benne a személyes iratokkal és 40.000 forint készpénzével. Ezután a ruházatába rejtette.

A banda megörülhetett a gyorsan és könnyen szerzett pénznek, mert még aznap este italozásba kezdtek a komáromi buszmegállóban. Viselkedésük miatt a biztonsági őr kihívta rájuk a rendőrséget. A kiérkező hatóság állománya átkutatta az elkövetőket, ruházatukban megtalálták a 76 éves hölgy mobiltelefonját és TB kártyáját. Ennek nyomán egyszerű volt a lopási ügyben vádat emelni a két férfi és a nő ellen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában