Csalás

2024.01.15. 18:30

Győri Járási Ügyészség: hamis nyelvvizsga bizonyítvánnyal szerzett PhD fokozatot

A Győri Járási Ügyészség feltételes ügyészi felfüggesztést alkalmazott egy nővel szemben, aki hamis nyelvvizsga bizonyítvánnyal szerzett PhD-t.

Kisalföld.hu

Hamis nyelvvizsga bizonyítvánnyal PhD fokozat - Illusztráció

A vád szerint a nő egy doktori iskola hallgatója volt, ahol 2016. évben, az abszolutórium megszerzését követően megindította a fokozatszerzési eljárást is. A doktori disszertációt azonban addig nem lehetett megvédeni, amíg be nem csatolta a jelentkezéskor már meglévő nyelvvizsgáján felüli legalább alapfokú, megszervezett C nyelvvizsgáját.

A gyanúsított ezért 2018 őszén elküldött a doktori iskolának egy német nyelvű, alapfokú, C típusú nyelvvizsga bizonyítványt. Majd a doktori disszertáció védését követően 2019 tavaszán PhD fokozatot szerzett. A nyelvvizsga bizonyítvány azonban hamis volt, mellyel az elkövető megvalósította a hamis magánokirat felhasználásának vétségét.

A nő beismerte tettét, ezért az ügyészség feltételes ügyészi felfüggesztést alkalmazott, mivel egy év elteltével az eljárás megszüntetése várható.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában