Elárasztották a piacokat

2024.01.23. 15:44

A karácsonyi vásárlás hajrájában csaptak le a hamis holmikra a NAV győri és zalai nyomozói

Bálaszám sorakoztak a kamu termékek. Törökországból származó, világszerte jól ismert divatmárkák hamisított utánzataival kereskedő bűnözőket kapcsoltak le decemberben. Gyorsan akadtak akik a helyükre álltak.

Kisalföld.hu

A kamu termékek bálaszám sorakoztak az elkövetők telephelyein és kiszállításra várakozva teherautókon

Forrás: NAV

A NAV Nyugat-dunántúli Bűnügyi Igazgatóságának munkatársai a MERKUR Bevetési Egységgel közösen számolták fel azt a jól szervezett bűnözői kört tavaly decemberben, amely a világ legismertebb márkájú termékeinek hamisított utánzataival árasztotta el Budapest piacait, valamint a vidéki üzleteket. 

A NAV nyomozói és járőrei még az ünnepek előtt, az ajándékvásárlás hajrájában csaptak le a hamisított utánzatokkal kereskedő személyekre.

A győri és zalai pénzügyi nyomozók Budapesten, valamint Nagykanizsán is tartottak kutatásokat. 

A kamu termékek bálaszám sorakoztak az elkövetők telephelyein és kiszállításra várakozva teherautókon; az árukat a nyomozók lefoglalták. A különböző márkajelzésű – többek között Gucci, Hugo Boss, Dior, Burberry, Armani, Chanel – feliratú holmikról a közreműködő szakértők megállapították, hogy azok mind hamisítványok.

Hegyekben álltak a különféle márkajelzésű holmik.
Forrás: NAV

A tettenérés és a kutatás során talált, majd a hatóság által lefoglalt termékek jelentős vagyoni hátrányt okoztak a jogtulajdonosoknak, ezért a kereskedőket a pénzügyi nyomozók iparjogvédelmi jogok megsértése bűntett elkövetésének gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatják ki.

Csak a hamisítványokkal kereskedők pénztárcája hízott.
Forrás: NAV

Gyorsan betömték a (fekete) piaci rést

Ahogyan arra számítani lehetett: a bűncselekménytípus nem szűnt meg; idén újabb, hasonló profilú bűnözői csoport került a NAV nyomozóinak látókörébe. A frissiben felderített bűnbanda a már korábban bejáratott csempészútvonalat használta, hogy így az országba juttatott hamis ruhaszállítmányokkal töltse ki a keletkezett (fekete) piaci rést - közölte a NAV.

A hamis, kétes eredetű termékek viselése, ismeretlen eredetű illatszerek használata nem csupán tartósság, minőség terén okozhat csalódást, de azok súlyos allergiás tüneteket és bőrirritációt is kiválthatnak - hívják fel a figyelmet a pénzügyőrök.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában