kisalfold.hu videó

2023.12.19. 11:56

Pénztárcát talált a buszon Tata után, 120 ezer forintot emelt el belőle

Kisalföld.hu

Idén júniusban a Tatabánya-Nyergesújfalú útvonalon közlekedő autóbuszon valaki az egyik ülésen hagyta a pénztárcáját, amire egy férfi is felfigyelt. A tárca tulajdonosa Tatán leszállt és csak később tűnt fel neki, hogy nincsenek meg az iratai. A buszon utazó férfi magához vette a 3000 forint értékű pénztárcát és átkutatta. A sértett okmányai mellett - személyi igazolvány, lakcímkártya, adó- és TAJ-kártya - 120 000 forintnyi készpénzt és bankkártyát is talált benne.

A készpénzt kivette, és a saját pénztárcájába tette, majd az autóbuszról Nyergesújfalun leszállt. 

Az okiratokat és bankkártyát tartalmazó pénztárcát pedig kidobta az egyik szemetesbe. Nem sokkal ezután egy járókelő megtalálta a kidobott bukszát, melyet visszajuttattak a sértettnek.

A Tatai Járási Ügyészség lopás bűntette miatt emelt vádat a büntetlen férfival szemben. Emellett pénzbüntetésre tettek indítványt, valamint, hogy a bíróság kötelezze az elkövetőt a sértett kárának megtérítésére. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában