Életfogytiglan

2023.12.01. 19:10

Győrben mondják ki az ítéletet - 40 évet is kaphat az a videojáték-függő férfi, aki hidegvérrel megölte kolléganőjét

Simon Roberta

Forrás: Schutterstock

A Győri Fellebbviteli Főügyészség az elsőfokú ítélet helybenhagyását indítványozza abban az ügyben, amelyben egy férfi hidegvérrel megölte kolléganőjét, akivel egy veszprémi üzemben dolgozott együtt. A férfi vonzalmat érzett a nő iránt, de nem merte megszólítani. 

A férfi szabadidejében vérengző tartalmú online videójátékokkal szokott játszani. Az egyik éjszakai műszakba úgy ment dolgozni, hogy már több napja nem aludt, nem evett, hanem energiaitalt ivott, amiből 30 dobozzal fogyasztott el. Ugyanebben a műszakban dolgozott a nő is, aki a munkaidő letelte után az öltözőbe ment. A  férfi követte, és szexuális ajánlatot tett neki, de a férjezett, kisgyermekes anyuka visszautasította. 
A férfi dühében elővett hátizsákjából egy 12,5 cm pengehosszúságú kést, majd azzal többször közepes-nagy erővel megszúrta áldozata hasát, nyakát, mellkasát. A nő segélykiáltásaira két kollégájuk a sietett a helyszínre. Mikor odaértek, a férfi, feléjük indult késsel a kezében, fenyegetőzve. Ekkor elfutottak segítséget kérni. 

A nő a helyszínen életét vesztette. A gyilkost fél órán belül elfogták.

A Veszprémi Törvényszék a vádlottat aljas indokból, különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntette miatt életfogytig tartó fegyházbüntetésre, 10 év közügyektől eltiltásra ítélte. Megállapította, hogy büntetéséből legkorábban 40 év elteltével bocsátható feltételes szabadságra. Az ügyben a Győri Ítélőtábla fog döntést hozni.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában