Kapcsolati erőszak

2023.12.11. 14:10

Évek óta bántalmazta élettársát Tokodon

Kapcsolati erőszak, súlyos testi sértés bűntettének kísérlete és zaklatás vétsége miatt indult eljárás egy férfi ellen.

Kisalföld.hu

Az Esztergomi Járási Ügyészség által benyújtott vádirat szerint az Esztergomi Járásbíróság első fokon ítéletet is hozott az ügyben. Halmazati büntetésül 2 év börtönt kapott, amit 5 év próbaidőre felfüggesztettek. Az ügyészség fellebbezést nyújtott be a férfi ellen, hogy végrehajtandó szabadságvesztést kapjon. Az elkövető az ítélet kihirdetésén nem volt jelen, a védője az ítéletet tudomásul vette. 

A vádirat szerint a pár élettársi kapcsolatban élt. A vádlott 2019. június 2-án többször fejen ütötte a nőt, aki 8 napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett. A bántalmazások rendszeresek voltak, esetenként súlyosabb kimenetellel. 2021. év végétől 2022 tavaszáig szinte minden hétvégén ittas állapotban ordítozott vele, szidalmazta, összetörte a berendezést. A vádlott tavaly márciusban fojtogatta és úgy megütötte a nőt, hogy az arca teljesen bedagadt. A nő úgy tudott kiszabadulni párja szorításából, hogy megrúgta, majd a lányától kért segítséget. A férfi ezután telefonon azzal fenyegette meg élettársa lányát, hogy ha odamegy hozzájuk, akkor leszúrja és megöli.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában