Balhé a rácsok mögött

2023.12.13. 14:37

Életveszélyes sérülések egy cipőfűző miatt - Győrben további tíz évet kapott a fogvatartott

A Győri Ítélőtáblán jogerős ítéletet hoztak kedden, annak a fogvatartottnak az ügyében, aki a rácsok mögött támadt rá zárkatársára és életveszélyes sérüléseket okozott.

Kisalföld.hu

Illusztráció -

Forrás: Shutterstock

Fotó: Anastasia MiPhoto

Elsőfokon a Székesfehérvári Törvényszék járt el. A vád szerint a 26 éves  I. M. jogerős büntetését töltötte a Pálhalmai Országos Büntetés-végrehajtási Intézetben. Tavaly februárban az egyik zárkatársát számon kérte egy korábban neki adott cipőfűzőről. Mivel csak megőrzésre adta oda fogvatartott társának, de azóta sem kapta vissza, szidalmazni kezdte a másik férfit. A vádlott megragadta vitapartnerét ruházatánál fogva, majd a földtől számított 40-50 centiméter magasra felemelte és a földhöz vágta.

A sértett a hátára esett, fejét a zárka padlójába beütötte. Az ingerült rab lehajolt hozzá, két kézzel megragadta a fejét és maga felé húzta, majd lendületesen a padlóhoz csapta. Emellett ököllel a szeménél is megütötte.

A földön fekve hagyott sértettet zárkatársai segítették felülni. A sérülések miatt közvetlen életveszélyes állapotba került: fokozott agyűri nyomást kapott, amely sürgős műtéti beavatkozást igényelt. Az elsőfokú bíróság életveszélyt okozó testi sértés bűntettében ítélte bűnösnek I.M. rabot. Mint erőszakos, többszörös visszaesőt - 10 év fegyházbüntetésre és 10 év közügyektől eltiltásra ítélte azzal a kitétellel, hogy feltételes szabadságra nem bocsátható.

Az ítélet ellen a vádlott és védője elsődlegesen felmentésért, másodlagosan enyhítésért fellebbezett. Az ügyészség a helybenhagyás mellett állt, amivel a Győri Ítélőtábla is egyet értett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában