Látni és látszani

2023.11.09. 19:02

Láthatóságon volt a hangsúly Győrben - fotók a kerékpáros találkozóról

A rendőrség a Látni és látszani kampány keretében egész ősszel igyekszik felhívni a figyelmet arra, hogy a korai sötétedés és a ködös, esős időjárás sok veszélyt rejthet.

Kisalföld.hu

A Győr-Moson-Sopron Vármegyei Rendőrfőkapitányság ismét a láthatóságra helyezte a hangsúlyt, csütörtökön csoportos kerékpározást szerveztek Győrben. Az esemény célja az volt, hogy a bicikliseknek megmutassák milyen szabályokra kell figyelni ebben az időszakban, valamint kivilágítva és lehetőleg láthatósági mellényben tekerjenek.

Csütörtök délután közel 20 kilométeres csoportos kerékpározással igyekeztek felhívni a közlekedők figyelmét a láthatóság fontosságára.

Mára már hagyománnyá vált a Győri Rendőrkapitányság városi baleset megelőzési bizottságának az esti órákra tervezett, belvárosi kerékpártúrája. Idén is sokan érkeztek az eseményre, a visszatérő résztvevők mellett többen első alkalommal csatlakoztak az eseményhez. A csoport olyan a, kereszteződéseknél körforgalmaknál haladtak át,  amelyek a biciklis közlekedés során kiemelt figyelmet igényelnek, legfőképpen az elsőbbségi szabályok megadása szempontjából. A kampány felhívja  a kerékpárosok figyelmét hogy nem csak az a fontos hogy ők lássanak az utakon, hanem kiemelt jelentőségű hogy  őket is lássák a járművezetők.

A programon résztvevők a kétkerekű járművek rendőri ellenőrzését követően Tömböly Tamás - a Magyar Kerékpáros Klub Győri Szervezetének vezetője – felvezetésével tettek egy nagy kört Győr különböző városrészeit érintve.  

Akinek kerékpárja hiányosan volt felszerelve, ajándékként láthatósági eszközöket vehetett át. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában