Gyilkosság

2023.11.29. 15:45

Helyszíni tárgyalás - Újraélték az abdai halálos tragédiát, ahol az apa hasba szúrta fiát 2018-ban - fotók

A tragédia helyszínén tartott tárgyalást a Győri Törvényszék szerdán.

Simon Roberta

Fotó: Csapó Balázs

S. Árpád még 2018-ban veszett össze fiával, aminek hevében hasba szúrta őt egy kenyérszeletelő késsel. A sérülések olyan súlyosak voltak, hogy nem tudták megmenteni a férfi életét a kórházban. Az idős, abdai vádlottat 2021 januárban emberölés miatt öt évre elítélte Győri Ítélőtábla. El is kezdte büntetésének kitöltését, azonban a Kúria úgy határozott, hogy felül kell bírálni az ügyet és újabb eljárást kezdtek a Győri Törvényszéken. S. Árpád szerdán az otthonában várta a helyszíni tárgyalás résztvevőit, hogy rekonstruálni tudják a tragikus este képsorait. A média munkatársai azonban nem léphettek be a családi házba.

Kilenc óra előtt néhány perccel minden részvevő megérkezett Abdára, ahhoz a családi házhoz, ahol S. Árpád élete több mint öt évvel ezelőtt teljesen a feje tetejére állt. A csípős hidegben a vádlott egyik ismerőse, támogató barátja fogadta a bíróság és az ügyészség munkatársait. Az asszony a vádlott tárgyalásain is ott szokott lenni, mint hallgatóság. Amíg az idős férfi börtönben volt, addig ő vigyázott a háznál az állataira, köztük arra vizslára is, aki szerdán a kapunál üdvözölte a látogatókat.

S. Árpád a házban várt, nem jött ki. Ennek egyik oka, hogy egészségügyi állapota egyre romlik, ami nem csak korából fakad. - ezt már jogi képviselőjétől, dr. Németh Miklóstól tudjuk, aki a helyszíni tárgyalás után nyilatkozott lapunknak.

- A vádlottat nagyon megviselte ez a nap, hiszen muszáj volt felelevenítenie és fia elvesztésének pillanatait. Meg kellett mutatnia a kamerába, hogy mi és hol történt pontosan a házban. Hol támadt rá a sértett és melyik helyiségben szúrta meg ösztönösen védekezésből. S. Árpád fizikailag és egészségügyileg is egyre rosszabb állapotban van. Legutóbbi tárgyalásán ezért nem tett vallomást, inkább levélben csatoltuk a nyilatkozatát - mondta dr. Németh Miklós.

Hozzátette, hogy majd a bíróság dönti el, a helyszíni tárgyalás célravezető volt-e vagy sem. - Én kezdeményeztem, hogy kijöjjünk a családi házba, mert szerintem enélkül nem lehet megalapozott döntést hozni az ügyben. Látnia kellett a bírónak és az ügyésznek is, hogy mekkorák a terek, milyen szűk a helyszín és szinte nincsenek is menekülőutak - hangsúlyozta a védőügyvéd.

S. Árpád sohasem bocsát meg magának azért, hogy ő okozta fia halálát, azonban szeretné, ha kimondaná a bíróság, hogy nem akarta megölni gyermekét. A férfi kedvezménnyel idén februárban szabadulhatott volna, azonban a felülbírálati kérelmét elfogadták és tavaly nyáron hazaengedték a börtönből.

Dr. Németh Miklós szerint korábban a törvényszék figyelmen kívül hagyta a szúrás előtt, közben és után történt körülményeket: például a fiú jóval magasabb, erősebb, agresszív és ittas volt, előtte az apjára támadt, a kés már a vádlott kezében volt, mert kenyeret szelt.

A következő tárgyalási napot január végére tűzték ki, amit már a Győri Törvényszéken tartanak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában