Kék hír

2023.11.10. 09:49

Három körözött ember fogtak el a rendőrök Győr-Moson-Sopronban

Az egyenruhások a megye útjain 411 alkoholszondás ellenőrzést végeztek, amely során 1 esetben mutatott pozitív eredményt a műszer.

Kisalföld.hu

Csütörtökön a szolgálatot ellátó állomány három körözött személyt fogott el, öt főt pedig az illetékes rendőrkapitányságokra előállítottak, akik közül hármat bűncselekmény elkövetésének gyanúja, egyet ittas vezetés miatt, illetve egy személlyel szemben pedig egyéb okból kifolyólag intézkedtek rendőreink - közölte a rendőrség pénteken.

Az egyenruhások a megye útjain 411 alkoholszondás ellenőrzést végeztek, amely során 1 esetben mutatott pozitív eredményt a műszer.

Szabálysértési feljelentéssel 27 esetben éltek a rendőrök, 36 személy esetében közigazgatási, míg 39 alkalommal helyszíni bírságot szabtak ki.

Az őszi ködös, esős idő beálltára is tekintettel, a balesetek megelőzése érdekében fogadják meg a rendőrség tanácsait

  • Fontos, hogy a járművezetők próbáljanak meg fokozatosan alkalmazkodni a megváltozott látási-, és útviszonyokhoz, különös tekintettel az esetleges ködös, esős időjárásra.
  • Nagyobb követési távolság tartásával megelőzhetők az erre az időszakra leginkább jellemző balesetek.
  • Lassabb, körültekintőbb, előrelátóbb vezetéssel meg lehet előzni a gyalogos baleseteket is.
  • Ebben az időszakban fokozott figyelemmel kell lenni az iskolák, buszmegállók környékén esetleg figyelmetlenül az úttestre lépő gyalogosokra.
  • A korai sötétedésre tekintettel a kerékpárosok, illetve gyalogosok lehetőleg viseljenek láthatósági mellényt, vagy az autósok által jól észlelhető, élénk színű ruházatot.
  • A járművezetők figyeljenek a vadveszélyre, és azt jelző táblákra! Ősszel gyakrabban következnek be úgynevezett vadelütések, ezért óvatosabban és körültekintőbben vezessenek olyan útszakaszokon, ahol vadon élő állatok megjelenésére lehet számítani.
  • A vadakkal szembeni fokozott óvatosság különösen hajnalban és alkonyatkor indokolt. Amennyiben haladásuk során az út környezetében vadállatot észlelnek, vagy korábban ott áthaladó állatot láttak, mindenképpen lassítsanak le, hiszen ezek az állatok általában ugyanazokat a helyeket használják átkelésük során, illetve számítani kell arra, hogy csoportosan mozognak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában