Lebukott

2023.10.08. 07:19

Újabb orvhalászt fogtak meg – Varsával próbálkozott egy férfi a Marcal folyón Koroncónál - fotó

Ahogy arról a kisalfold.hu-n is beszámoltunk, több orvhalászt értek tetten az utóbbi időben Győr-Moson-Sopronban.

Kisalföld.hu

A víz alatt – sárgás színnel – látszik a varsa, amit egy csónakból tett vissza a vízbe a lebukott rapsic. Fotó: Sporthorgászok Győr-Moson-Sopron Vármegyei Szövetsége

Volt, aki szigonypuskával támadt a pontyokra, és olyan is akadt, aki süllőt elrejtve próbált túljárni a halőrök eszén. Nemrég pedig arról számoltunk be, hogy az egyik Duna-ágon, Koppánymonostornál léptek akcióba a halőrök, mert egy nyakzóhálóval dolgozó idős férfiről kaptak bejelentést.

A napokban egy eldugott helyen lévő, gyanús csónakra figyeltek fel a megyei horgász szövetség halőrei a Marcal folyón. Kiderült, tiltott halászathoz használták. A halőrök Koroncó térségben vették észre egy csónakot, melyet aztán figyelni kezdtek. Egyik este, egy fiatalember jelent meg, aki beszállt a csónakba, evezni kezdett, majd egy varsát szedett ki a vízből. A varsában egy kis csuka volt, amit visszadobott.

A víz alatt – sárgás színnel – látszik a varsa, amit egy csónakból tett vissza a vízbe a lebukott rapsic. Fotó: Sporthorgászok Győr-Moson-Sopron Vármegyei Szövetsége

Ezt követően újra a vízbe engedte a tiltott halászati eszközt. Kifelé jövet aztán a halőrök megállították, és ellenőrizték. Horgászengedélye volt, amit a helyszínen bevontak, az illetékes hatóságnál pedig feljelentést tettek ellene. A varsázás egyébként nem gyakori, évi 1-2 esetet regisztrálnak a halőrök, de idén fogtak már meg ezzel a módszerrel tevékenykedő orvhalászt a Mosoni-Dunán Győrzámolynál.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában