Életeket mentettek

2023.09.02. 08:05

Kigyulladt egy család autója az M1-esen Hegyeshalomnál - A NAV járőrei siettek a segítségükre

Hatalmas fekete füst és a felcsapó lángnyelvek fogságába esett egy román kisgyermekes család autója az M1-es autópályán. Azonnali segítséget a közelben lévő pénzügyőröktől kaptak, akik elejét vették egy lehetséges tragédiának.

Kisalföld.hu

Ahogy arról korábban beszámoltunk, péntek délután kigyulladt egy személyautó az M1-es autópálya 172-es kilométerénél, Hegyeshalomnál, a határ kilépő oldalán.

Forrás: Nemzeti Adó- és Vámhivatal

- A szülők Ausztriába utaztak két kisgyermekükkel, amikor autójukból sűrű füst csapott ki, majd kigyulladt. A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) három járőre, az óvodás és bölcsődés korú kicsiket, illetve édesanyjukat a járőrautóba ültették. Az édesapát, aki a történtek láttán az égő kocsiból próbálta kimenteni az értékeket, biztonságos helyre kísérték, majd igyekeztek megnyugtatni.

Forrás: Nemzeti Adó- és Vámhivatal

A bajbajutottak biztonságos elhelyezése mellett akadt még más feladat is. Azonnal lezárták a sztráda adott szakaszát, hogy védett távolságba legyen a többi közlekedő is a tűzoltók megérkezéséig. Néhány perccel később a mosonmagyaróvári hivatásos tűzoltók nekiláttak az oltásnak. A helyszín a rendőrök megérkezéséig biztosították az egyenruhások. Az eset szerencsés kimenetellel végződött, senki nem sérült meg - tájékoztatta portálunkat Juhászné Prantner Etelka, a NAV Bevetési Igazgatóságának sajtóreferense.

Hozzátette, a  NAV Bevetési Igazgatóságának több munkatársa is rendelkezik rendészeti és sérült beteg ellátását segítő képzéssel. A speciális segítségnyújtást a járőrök önként tanulják, hogy rendkívüli helyzetekben is eljárhassanak, segíthessenek, mivel nem csak közúton vagy köztereken, hanem munkaterületeken, vagy életveszélyes szituációkban is helyt kell állniuk.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában