Prevenció

2023.09.08. 12:22

Drogellenes előadások a soproni gólyáknak

Kisalföld.hu

A Soproni Egyetem Benedek Elek Pedagógiai Karának, valamint a Soproni Szakképzési Centrum Vas- és Villamosipari Technikumának tanévre hangoló gólyatáboraiban tartott a múlt héten Rafai Zoltán szenior rendőr alezredes, a Soproni Rendőrkapitányság bűnmegelőzési tanácsadója drogprevenciós tájékoztatást. Az új környezet, az új barátok mindenképpen új kihívások elé állítják a fiatalokat, ezért fontos, hogy tisztában legyenek azokkal a veszélyekkel, amelyeket a saját érdekükben érdemes elkerülniük. 

Újból elmondták, amit az előadásokon részt vett gólyák már biztosan tudnak, hogy a legális drogok, mint például az alkohol, a nikotin, a koffein is nagyon veszélyesek, csak a szabályok szigorú betartásával lehet ezeket fogyasztani. A kábítószerek okozta boldogság csak illúzió és a problémákat drogokkal nem lehet megoldani. Olyan veszélyes kábítószerek is vannak, amelyeknek egyszeri kipróbálása is halált okozhat! Figyelmeztettek, hogy a függő ember csak a függőségének él, a családját, a barátait elhanyagolja és nincsenek életcéljai. Ráadásul egy kialakult függőséget már nagyon nehéz kikezelni. Baj esetén felnőttől kell segítséget kérni! 
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában