Lezárt vizsgálat

2023.08.17. 22:27

Ittasan vezetett, garázdálkodott és bűntetőfékezéssel sodort veszélybe egy családot a bodonhelyi férfi

A Csornai Rendőrkapitányság munkatársai befejeztek egy 32 éves bodonhelyi férfival szemben indított büntetőeljárást, Az iratokat a napokban vádemelési javaslattal megküldték az ügyészségnek.

Kisalföld.hu

A férfi még tavaly május 28-án 18 óra körül, Bágyogszováton a Rába utcában kezdte el megelőzni az előtte haladó Peugeot-t, amiben a vezetőn kívül egy várandós hölgy és egy kiskorú gyermek utazott. Amikor mellé ért, egy hirtelen mozdulattal szándékosan ráhúzta a kormányt, és ezzel a vétlen autó utasainak testi épségét veszélyeztette. Amikor megelőzte, egy hirtelen fékezéssel megállt a Peugeot előtt, majd miután mindkét jármű megállt, a bodonhelyi férfi kiugrott az autóból, majd ordibálva ütötte a Peugeot tükrét és karosszériáját.

A fentieket bejelentették a rendőrségre. A helyszínre érkező járőrök az intézkedés során a 32 éves sofőrrel szemben alkoholszondát alkalmaztak, amely pozitív értéket mutatott.

Az egyenruhások az ittas gépkocsivezetőt előállították a Csornai Rendőrkapitányságra, és garázdaság, ittas állapotban elkövetett járművezetés vétsége, illetve közúti veszélyeztetés bűntette miatt eljárást indítottak vele szemben. A nyomozás keretében vegyész szakértő kimondta, hogy az eset megtörténtekor a bodonhelyi férfi valóban alkoholos befolyásoltság alatt vezette autóját.

A Csornai Rendőrkapitányság munkatársai – miután a szükséges eljárási cselekményeket elvégezték – az iratokat a napokban vádemelési javaslattal megküldték az ügyészségnek - közölte a rendőrség.
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában