Hiába az eltiltás

2023.08.07. 12:52

Hiába tiltották el a férfit a vezetéstől, ismét ittasan sofőrködött Szárföld és Farád között

A Győri Járási Ügyészség vádat emelt egy férfival szemben, aki t a bíróságok előbb 4 évre, majd 7 évre tiltottak el a vezetéstől, mégis újra autóba ült, ráadásul ittasan.

Kisalföld.hu

Illusztráció

A vádirati szerint a 42 éves férfit 2019. június 18-án ittas állapotban elkövetett járművezetés miatt négy évre eltiltották a közúti járművezetéstől, majd 2020-ban ugyanezen bűncselekmény miatt a bíróság újabb hét év közúti járművezetéstől eltiltásra ítélte. Ezen felül az utóbbi ítélet vele, mint visszaesővel szemben egy év négy hónap szabadságvesztést is tartalmazott – öt év próbaidőre felfüggesztve - közölte a  Győr-Moson-Sopron Vármegyei Főügyészség hétfőn.

Mindezek ismeretében a férfi 2023. június 14-én Szárföld és Farád között közepes fokú ittasság mellett vezette a tulajdonát képező személyautót.

Az ügyészség az elkövetőt eltiltás hatálya alatt elkövetett járművezetés bűntettével és ittas állapotban elkövetett járművezetés vétségével vádolja és – egyebek mellett - végrehajtandó szabadságvesztés kiszabását indítványozta vele szemben, valamint a felfüggesztett szabadságvesztés végrehajtásának elrendelését. A büntetési tétel a halmazati szabályokra tekintettel négy és fél év szabadságvesztés kiszabását is lehetővé teszi.

Az érdemi döntést az ügyben várhatóan a Csornai Járásbíróság hozza meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában