Hamis hívások

2023.08.12. 09:56

Banki ügyintézőnek adta ki magát, pénzt csalt ki az idős áldozattól Sopronban

Telefonos csalók próbálkoznak Győr-Moson-Sopronban is, a közelmúltban a Soproni Rendőrkapitányságon tettek bejelentést.

Kisalföld.hu

Hamis banki hívásokkal próbálnak hozzáférést szerezni az áldozat számláihoz. A Soproni Rendőrkapitányságon tett bejelentést egy férfi arról, hogy augusztus 8-án több alkalommal felhívta valaki telefonon, aki banki ügyintézőnek kiadva magát, arról érdeklődött, hogy az illető utalt-e nagyobb összeget a bankszámlájáról. Mivel a számlatulajdonos azt felelte, hogy nem indított utalást, ezért az ismeretlen telefonáló adategyeztetést kért, mely során nagy összegű pénzt csalt ki az idős korú áldozattól.

A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőrfőkapitányság közleményében kiemelte a bankok az ügyintézés során soha nem kérik az ügyfeleiktől, azok bankkártya- vagy netbank belépési adatait. Valamint telefonon soha nem ad utasítást semmilyen átutalásra.

Ha idegenek a banki adataikat, kódjaikat kérik, vagy a számlájukkal kapcsolatos pénzforgalomról érdeklődnek, bontsák a vonalat és hívják fel bankjuk ügyfélszolgálatát az információs vonalon és kérdezzék meg, valóban van-e elintéznivalójuk, függőben lévő tranzakciójuk. Valamint ne menjenek el idegenek kérésére bankautomatákhoz, ne használjanak a telefonálók által elmondott kódokat!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában