Elsodorta őket a kisbusz

2023.07.02. 13:48

Halálos baleset Vámosszabadinál – Egy fiatalember az előzés áldozata

Egy vámosszabadi fiatal vesztette életét abban a balesetben, ami a 14-es számú főúton a Vámosszabadi-Medve magyar-szlovák határátkelőhely előtt történt pénteken. Egy család, valamint egy barátjuk kerékpározott szabályosan az út szélén, amikor – eddig tisztázatlan körülmények miatt – egy kisbusz elsodorta őket. A család legidősebb gyermeke, egy fiatal férfi a helyszínén életét vesztette, testvérét súlyos sérülésekkel szállították kórházba.

kisalfold.hu

Fotó: Rákóczy Ádám

Sokakat megrendített a környező településeken a péntek esti hír: súlyos közlekedési baleset történt Vámosszabadinál. 

Egy helyi család három tagja, az édesapa, és két gyermeke a család barátjával közlekedett szabályosan kerékpárjával egymás mögött az út szélén, amikor információnk szerint egy kisbusz sofőrje előzni kezdett egy már előzésben lévő autót, így tért át a kerékpárosok sávjába.

A Tények riportjában animáción mutatják be, hogy hogyan történhetett a baleset:

Elöl haladt az apa, mögötte pedig a gyermekei és a barátjuk. A kisbusz - ami Szlovákia felől haladt Győr irányába - kettejüket sodorta el. Egyikük a helyszínen olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a mentőszolgálat helyszínre érkező munkatársai már nem tudták újraéleszteni. Testvérét súlyos fej-, mellkas-, és végtag sérülésekkel szállították a győri kórházba. Információink szerint az édesapa és utolsóként haladó, harmadik kerékpáros nem sérültek meg a balesetben. 

Vasárnap is mécsesek égtek a szörnyű baleset helyszínén

Az édesapa a közösségi média felületén erősítette meg a tragédiát:

„Sajnos igaz a hír, így mély fájdalommal tudatjuk, hogy június 30-án, közlekedési balesetben elhunyt nagyobbik fiunk, a kisebbik pedig súlyos, de nem életveszélyes sérülésekkel kórházban van”. 

Az édesapa azt is hozzátette: köszönik mindenkinek, aki a helyszínen, illetve bármilyen más módon segített nekik. A gyász mellett most a legfontosabb számukra, hogy fiúk felépülését segítsék. 

Megkerestük a győri kórházat, a sérült állapotáról nem kaptunk tájékoztatást. Az eset körülményeit a rendőrség vizsgálja.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában