A vádlott visszaeső

2023.07.11. 12:38

Győri Ítélet - Egyetlen rúgástól majdnem halálos sérüléssé fajult a falunapi balhé

A Győri Fellebbviteli Főügyészség az elsőfokú ítélet helybenhagyását indítványozta abban az ügyben, amelyben a támadó egyetlen rúgással életveszélyesen megsebesített egy férfit.

Kisalföld.hu

A tényállás szerint a vádlott 2021. augusztus 15-én a hajnali órákban a pilismaróti falunapon beszélgetett egy vendéggel. Mivel a megszólított nem vett róla tudomást, a férfi megütötte, majd a földön még fejbe rúgta. A megtámadott férfi elájult, a támadó elmenekült. A sértett a rúgástól közvetetten életveszélyes sérülést szenvedett. Szakszerű orvosi ellátás nélkül meghalt volna.

A Tatabányai Törvényszék a férfit életveszélyt okozó testi sértés bűntette miatt 5 év börtönbüntetésre, 5 év közügyektől eltiltásra ítélte. Mivel a férfi visszaeső, legkorábban a büntetés háromnegyed részének a kitöltését követően bocsátható feltételes szabadságra. Az ügyben másodfokon a Győri Ítélőtábla fog dönteni.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában