Újabb 10 évet kaphat a vádlott

2023.07.19. 11:20

Győrben döntenek másodfokon - Majdnem megölte zárkatársát egy cipőfűzőért a börtönben

A Győri Fellebbviteli Főügyészség az elsőfokú ítélet helybenhagyását indítványozta abban az ügyben, amelyben egy rab életveszélyesen megsebesítette zárkatársát.

Kisalföld.hu

Fotóillusztráció: Kisalföld-archívum

A Győri Fellebbviteli Főügyészség az elsőfokú ítélet helybenhagyását indítványozta abban az ügyben, amelyben egy rab életveszélyesen megsebesítette zárkatársát.

A tényállás szerint a férfi a Pálhalmai Büntetés-végrehajtási Intézetben töltötte a kiszabott szabadságvesztését. Tavaly februárban, edzéshez kölcsön adott cipőfűzön különböztek össze zárkatársával, mert az az ígérete ellenére nem adta vissza. A vádlott a társát a földhöz vágta, fejét a padlóhoz csapta, majd ököllel megütötte a jobb szeme környékén. A bedühödött férfi közben megakadályozta, hogy a többi zárkatárs segítséget hívjon. Azért, hogy az őrség se észlelje a helyzetet, a sértettnek a mosdóban fal felé fordulva kellett állnia. Végül későeste mentővel szállították a kórházba és megműtötték. A férfi a bántalmazás következtében közvetlenül életveszélyes sérüléseket szenvedett.

A Székesfehérvári Törvényszék a férfit életveszélyt okozó testi sértés bűntette miatt, mint erőszakos többszörös visszaesőt, 10 év fegyházbüntetésre és 10 év közügyektől eltiltásra ítélte. Feltételesen nem szabadulhat. Az ügyben másodfokon a Győri Ítélőtábla dönt majd.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában