Újraélesztés

2023.07.05. 17:35

Feleségének köszönheti életét a kapuvári férfi

Kedd este kapuvári otthonába kérték a mentők gyors segítségét annak az 55 éves férfinak, aki mellkasfájdalomra panaszkodott feleségének.

kisalfold.hu

A nő épp a konyhába főzött, amikor furcsa, hörgő hangra lett figyelmes. Férje segítségére sietett, akit eszméletlenül talált - ahogy ez olvasható az Országos Mentőszolgálat közösségi oldalán. Az asszony nem esett pánikba, mivel korábban járt elsősegélynyújtó tanfolyamra, ezért tudta mi a teendő, rögtön megvizsgálta férjét, aki ekkor már nem lélegzett. A bátor feleség azonnal megkezdte az újraélesztését, miközben gyerekeiért kiáltott, akik a szomszédhoz szaladtak segítségért és értesítették a mentőket. A bajtársak perceken belül a helyszínre értek, és folytatták az életmentést, ami az időben megkezdett mellkasi nyomásoknak köszönhetően rövidesen sikerre vezetett. A férfit stabil állapotban szállíthatták kórházba a mentők. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában