Becsületbeli ügy

2023.06.23. 14:47

Újratárgyalják szeptemberben a fiát leszúró abdai apa ügyét

kisalfold.hu

Tavaly októberben írtunk arról, hogy hazaengedték a börtönből előző nyáron azt a 81 éves abdai férfit, aki néhány éve hasba szúrta 51 éves ittas fiát, miután az rátámadt. 2021-ben a Győri Ítélőtábla 5 évre elítélte emberölés miatt, kedvezménnyel idén februárban szabadulhatott volna. Védője akkor azt mondta, ez becsületbeli ügy, az idős férfinak nem az számít, mennyire ítélik el, hanem hogy elhiggyék, nem gyilkos és nem akart ölni.

Dr. Németh Miklós védő kegyelmi kérvényt írt a köztársasági elnöknek, majd benyújtotta a felülvizsgálati kérelmet a Kúriának. Először úgy tűnt, hiába várnak, egy évvel később, tavaly nyáron megkapták a végzést: félbeszakították a letöltendő szabadságvesztést és kiengedték Árpi bácsit. Azóta a Kúria hatályon kívül helyezte a korábbi két ítéletet, az ügyet újratárgyalják. A legfrissebb információk szerint szeptemberben áll újra bíróság elé a fiát elvesztő abdai apa.

Az idős férfi felülvizsgálati kérelmében bízott az ügyvéd is, azonban azt a legmerészebb álmaiban sem gondolta volna, hogy hatályon kívül helyezik. Bíznak benne, hogy a megismételt eljárásban alaposabban megvizsgálják a minősítést, hogy történhetett-e jogos vagy akár vélt jogos védelem. Az, hogy védence túllépte-e a védekezés mértékét, már másik kérdés. Azt is vizsgálni kell, hogy Árpi bácsinak szándékában állt-e fia életének kioltása. Évek óta azért küzdenek, hogy kimondják, a férfi nem gyilkos. Viszont Árpi bácsi sohasem bocsát meg magának azért, hogy ő okozta fia halálát. Ha az új eljárásban korábbihoz hasonló döntés születik még vissza kellene mennie a börtönbe. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában