Nemzetközi tűzoltóverseny

2023.06.28. 16:06

Mosonmagyaróvári az ország legerősebb tűzoltója - Fotók a nemzetközi versenyről

kisalfold.hu

Forrás: Katasztrófavédelem

Fotó: Szőke Péter

Az indulóknak nem volt könnyű dolguk, a rekkenő hőséggel is meg kellett küzdeniük. A próbatételek alkalmával a versenyzők egyebek mellett tizenkét méter magas állványra futottak fel a vállukon tizenkilenc kilogrammos tömlőt cipelve, majd felhúztak egy ugyanilyen nehéz tekercstömlőt, amelyet egy kalodába helyeztek, és ezt követően futottak le az emelvényről. Ezután négykilós kalapáccsal ütöttek odébb egy gerendadarabot, majd az úgynevezett „C” sugárral célba is kellett lőniük. Mindezek után egy nyolcvan kilogrammos bábut is be kellett húzniuk a célba. Rövid szünet után jött a második versenypálya, ahol már légzőkészülék nélkül teljesíthettek. Itt egy öt kilogrammos kalapáccsal ütöttek ötven-ötven leütést, majd két, egyenként tizenöt kilogrammos súlybőröndöt vittek a kijelölt helyre. A pályát két darab „B” tömlő összetekerésével zárták. A stopper számlálója csak akkor állt meg, ha a tömlőt a kalodába bele tudták helyezni és megnyomták a piros gombot. A két pályán produkált időeredmény összegéből alakult ki a végeredmény.

Győr-Moson-Sopron vármegyéből tizenegy hivatásos tűzoltó vállalkozott a megmérettetésre. A Győri Katasztrófavédelmi Kirendeltség állományából Bakó Attila és Varga Tibor, a Kapuvári Katasztrófavédelmi Kirendeltségről Szabó Dániel, Szabó Gyula, Buti Zsolt, Balassa Richárd és Tengelics Balázs, míg a Mosonmagyaróvári Katasztrófavédelmi Kirendeltségről Udvardi Tamás, Karsai Zoltán, Szabó Csaba és Lévai Zsolt.

A magyar győztes címet a hivatásosok kategóriájában Karsai Zoltán tűzoltó törzsőrmester, a Mosonmagyaróvári Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság indulója szerezte meg - számolt be az eseményről a Győr-Moson-Sopron Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság.

Az eredmények:

A férfiak között a 30 év alattiak versenyében Frantisek Ridzon, a TFA Team Slovakia versenyzője bizonyult a legjobbnak, a 30-40 év közötti kategóriát Kiss János, a Somogy vármegyei Bolhás önkéntes tűzoltó egyesületének tagja nyerte, a 40 évnél idősebbeknél pedig a szintén a szlovák csapatot erősítő Adrian Ficik futotta a legjobb időt.

A nőknél 30 év alatt a KÖTÉL Egyesület indulója, Török Eszter hódította el az elsőséget, míg a 40 évnél idősebbek között Komáromi-Raisz Borbála, a szentendrei önkéntesek versenyzője nyerte el az első helyet. 

A magyar győztes címet a hivatásosok kategóriájában Karsai Zoltán tűzoltó törzsőrmester, a mosonmagyaróvári hivatásos tűzoltó-parancsnokság indulója nyerte el.

Az abszolút kategória magyar győztese pedig Kiss János bolhási önkéntes tűzoltó lett, így ő vehette át a vándorkupát - számolt be a vaol.hu.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában