Emberölési kísérlet és rablás

2024.05.15. 07:43

Duplájára emelték a hajléktalant bántalmazó férfi büntetését Győrben

Sikeresen indítványozta a győri fellebbviteli főügyészség a büntetés súlyosítását abban az ügyben, amelyben egy férfi órákon keresztül bántalmazta ismerősét.

Kisalföld.hu

A jogerős ítélet szerint a hajléktalan, ittas állapotban lévő férfiak 2022. november 10-ről 11-re virradó éjszakát egy székesfehérvári önkiszolgáló mosodában töltötték. Ennek során a vádlott több mint 7 órán keresztül folyamatosan bántalmazta, megalázta a sértettet. Többször megütötte, megrúgta, leköpte, késsel megvágta a nyakát, mindkét arcfelét, arca-nyaka irányába sorozatosan szúró-kaszáló mozdulatokat tett. A hajléktalantól elvett két öngyújtót, egy karórát, valamint vágott dohányt. A sértett sérülései
8 napon belül gyógyultak, azonban a késes nyaki támadás halálos sérülést is okozhatott volna. 

A vádlott a cselekményét – amit két kamera is rögzített – csak akkor hagyta abba, amikor a helyszínre biztonsági őr érkezett.  

A Székesfehérvári Törvényszék életveszélyt okozó testi sértés bűntettének kísérlete és rablás bűntette miatt 6 év börtönbüntetésre, 6 év közügyektől eltiltásra ítélte a férfit. Megállapította, hogy a büntetés kétharmad részének kitöltését követő napon feltételes szabadságra bocsátható.Az ítélet ellen az ügyész, a vádlott és a védő is fellebbezést jelentett be. 

A Győri Ítélőtábla kedden kihirdetett ítéletében egyetértett a fellebbviteli főügyészség álláspontjával. A vádlott cselekménye nyereségvágyból elkövetett emberölési kísérletnek minősül. Ezért, és a rablás miatt 12 év fegyházbüntetésre, 10 év közügyektől eltiltásra ítélték, valamint kizárta a bíróság a feltételes szabadságra bocsátás lehetőségéből.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában