Rengeteg fiatalnak szervezett programokat

2024.05.17. 17:46

Elhunyt Horváth Attila, a Győr-Moson-Sopron Vármegyei Polgárőr Szövetség kiemelkedő tagja

Elhunyt Horváth Attila a Győr-Moson-Sopron Vármegyei Polgárőr Szövetség sajtósa és oszlopos tagja, a Ifjú Gönyűiek Közösségének egyik alapítója.

Dániel Viktória

 Horváth Attila aktív éveiben Nemzeti Adó-és Vámhivatalnál dolgozott. Fő munkája mellett, később pedig nyugdíjas éveiben is, nagy hangsúlyt fektetett a közösségi életre, kiváló és fáradhatatlan szervező volt, nagy szakértelemmel állította össze a közösségi programokat.

Horváth Attika a vármegyei polgárőr közösség kiemelkedő tagja volt. Számos programot szervezett a fiataloknak. Munkáját több ízben is elismerték.
Horváth Attika a vármegyei polgárőr közösség kiemelkedő tagja volt. Számos programot szervezett a fiataloknak. Munkáját több ízben is elismerték. 

A polgárőr mozgalomnak kiemelkedő egyénisége volt, tevékenységével maradandót alkotott. Karizmatikus személyiség, aki minden erejével a közösség érdekében tevékenykedett, ember volt a szó legnemesebb értelmében. Mindig az összetartás, a megértés és a megoldás irányába törekedett. Kiemelkedő munkát végzett a polgárőr mozgalomban. Hatalmas szakmai felkészültségét jó pedagógiai érzékkel adta tovább a fiataloknak.

Polgárőr tevékenységét Gönyűn kezdte 2009-ben. A Gönyűi Polgárőr Egyesület elnöke 2014-ig. 2014-ben alapították meg az Ifjú Gönyűiek Közösségét, ahol a fiatalokkal való foglalkozás volt a fő cél. Jó programokat szervezett a fiataloknak gyár látogatástól a nyári balatoni táborokig, ahol játékos, szórakoztató programok szervezésében is bent volt a közbiztonságra való nevelés, amit élményszerűen éltek meg.

Ebben az időben volt a Megyei Szövetség sajtósa is, rendszeres tájékoztatást adott a polgárőr tevékenységről, és írásai megjelentek az Országos Polgárőr Magazinban.

A társadalmi bűnmegelőzésben, a polgárőr mozgalomban, illetve szervezésében és támogatásában kiemelkedő és elévülhetetlen érdemeket szerző, köztiszteletben álló munkájáért számos elismerésben részesült. Többek közt:

  • 2016-ban Polgárőr Érdemkereszt arany fokozata
  • 2022-ben Szent László Emlékplakett
  • 2022-ben Országos Polgárőr Szövetség „Sajtó díja”
  • 2022-ben Megyei Polgárőr Szövetség Kutyás Tagozat területén végzett támogató munkájáért

Igazi közösségi ember volt, akire felnéztek társai. A polgárőrök nagy családja szerető szívvel őrzi meg emlékét.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában