Vádemelés

2024.05.15. 08:20

Lebukott - Saját kannába tankolt a komáromi kutakon a céges üzemanyagkártyával

A Komáromi Járási Ügyészség folytatólagosan, kisebb értékre elkövetett lopás bűntette és jármű önkényes elvétele miatt emelt vádat egy férfival szemben. Felfüggesztett börtönbüntetésre tettek indítványt, valamint a sértett kárának megfizetésére kötelezték az elkövetőt.

Kisalföld.hu

Tizenegyszer húzott hasznot a céges tankolókártyáról.

A vádirat szerint a férfi egy olajipari gazdasági társaságnál dolgozott, a komáromi telephelyen a készletelszámolásokat, a tankautó töltő technológiai felügyeletét látta el. A telephelyen lévő gépjárműveket a dolgozók kizárólag a munkakörük ellátása céljából használhatták. Minden gépkocsihoz külön üzemanyagkártya tartozott, melyet a gépkocsiban tároltak.

Saját kannába tankolt a céges üzemanyagkártyával a férfi.

Az elkövetőnek két gépkocsihoz is használati jogosultsága volt. A férfi 2021. február 10-április 17. között rendszeres haszonszerzés végett, tizenegy alkalommal üzemanyagot tulajdonított el a munkáltatójától úgy, hogy magához vett két üzemanyagkártyáját. Több, egyenként 20 literes, üres üzemanyagkannát helyezett el a gépkocsikban és a komáromi, tatai, illetve vértesszőlősi benzinkutakra hajtott, ahol megtöltötte azokat.  A benzinkút térfigyelőkamerái rögzítették, hogy nem a cége autóját tankolja, hanem a csomagtartóba rejtett kannákba tölti az üzemanyagot, majd a tankolókártyákkal fizet saját hasznára.

Az elkövetési érték összesen 279.459 forint lett.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában