Felvilágosítás

2023.06.22. 19:00

Hasznos tippek a biztonságos nyaralásért Hegykőn

A hegykői Egy Csepp Fesztiválon a bűnmegelőzési sátornál izgalmas és tanulságos programokkal várták az érdeklődőket a Soproni Rendőr­kapitányság munkatársai, Rafai Zoltán rendőr alezredes és Babella-Lukács Katalin rendőr őrnagy.

kisalfold.hu

A „Házhoz megyünk” program keretében kötetlen beszélgetések során nyújtottak személyre szabott tanácsokat a rendőrök. A nyaralással kapcsolatos értékes tippek mellett interaktív játékok és kvízek is színesítették a programot. 

A szakemberek tippeket is adtak a nyaraláshoz, mint például hogy csak a legszükségesebb értéktárgyakat vigyük magunkkal a strandra, és azokat célszerű széfbe tenni. Figyeljünk fokozottan a kisgyermekekre a strandokon, és mindig határozzuk meg, ki a felelős a gyermek biztonságáért. Soha ne hagyjunk látható helyen értéktárgyat a gépjárműben. Mindig győződjünk meg róla, hogy az ajtók és ablakok zárva vannak, még akkor is, ha csak pár percre hagyjuk őrizetlenül az autót. Az autóban még rövid időre se hagyjunk élő állatot bezárva. Hosszabb nyaralás idejére teljesen eresszük le a redőnyöket a teraszajtónál és a földszinti ablakoknál, valamint ne osszunk meg online élménybeszámolókat nyaralás közben. 
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában